FOTO  Klinci oduševili posjetitelje Samoborskog fašnika, a MO Pavučnjak stručni žiri!

tz samobor , fašnik
..., te više desetaka tisuća posjetitelja koji su odlučili sunčan dan iskoristiti za uživanje u bogatom programu.
Nedjeljno jutro bilo je rezervirano za maskiranu povorku samoborskih osnovnih škola te dječje zborove Smješak i Samoborček te plesni klub Bailice Junior, kao i goste iz Ogulina te mažoretkinje Unity S. Povorkom osnovnih škola dominirali su brojni junaci animiranih filmova te hrvatskih dječjih filmova pa su se tako brojnoj publici na glavnom samoborskom trgu, između ostalih, predstavili šegrt Hlapić, profesor Baltazar, gospon Fulir, zmajevi, Batmani i Minioni, uz razne plesne točke i pjesme. Svi su se tako uklopili u filmsku priču ovogodišnjeg Fašnika, a kao zahvalu na sudjelovanju Turistička zajednica grada Samobora školama je osigurala autobus za izlet te je svih 700-tinjak sudionika povorke dobilo i krafne..
Osim programa na Trgu kralja Tomislava, najmlađi i njihovi roditelji mogli su obići pričaonicu i likovnu radionicu Špelunkicu, dječje predstave na Trgu Matice hrvatske i obližnji lunapark te fašnički šator u kojem su bile pripremljene zabavne igre i ples za djecu i roditelje. Ujutro su se mogli degustirati i Lino čajevi, Podravkine juhe te wafelade.
Popodnevni dio programa pripao je mjesnim odborima. Oni su, sukladno temi Fašnika, prikazali svoje filmske priče kroz nekoliko svima znanih uspješnica, premontiravši ih na pozornici u svoje verzije obogaćene aktualnim političkim prilikama i lokalnim temama. Tako je MO Veliki i Mali Lipovec prikazao svoju kamenu varijantu Obitelji Kremenko, dok su se Morske psine iz MO Hrastina bavile morskim temama ploveći Titanicom i s piratima. Nakon njih do kraja su se skidali članovi MO Domaslovec podsjetivši da je i u Samoboru sada problem zaposliti se, dok se MO Gradna odlučio za svoju verziju kino-hita Svoga tela gospodar. Nastup MO Podgrađe Podokićko bio je inspiriran spojem Vlaka u snijegu i Zvjezdanih ratova. Nakon ukupno odgledanih 10 nastupa mjesnih odbora u dvije fašničke nedjelje, stručni žiri je odlučio da su ih se ove godine najviše dojmili MO Pavučnjak kao prvoplasirani te MO Celine i MO Hrastina na drugom i trećem mjestu pa će njihovi predstavnici završnog dana Samoborskog Fašnika, u utorak, 17. veljače preuzeti zaslužene nagrade.
Dobra zabava bila je zagarantirana i u glazbenom izričaju uz Exit band te tamburaše iz grupe Od sumaraka do zore, kao i u večernjem dijelu programa uz Flat band i Rockfelere. Održan je i posljednji krug kvalifikacija za naj grupnu i pojedinačnu masku Fašnika, a tko je bio najmaštovitiji znat će se u utorak, kad će najboljima biti uručene i vrlo vrijedne nagrade sponzora.