Milan Marić je za ulogu 'Tome' morao skinuti 30 kilograma, učinio je to vrlo jednostavno

Milan Marić film Toma
Screenshot

Holivudskim zvijezdama nisu strane rigorozne dijete. Glumački posao zahtijeva odricanja i, ponekad, česte oscilacije u tjelesnoj težini. Najpoznatija filmska transformacija je ona Christiana Balea koji je za triler The Machinist 2005. skinuo 25 kilograma u četiri mjeseca.

Iako ekstremne dijete nisu zdrave, glumci su spremni podvrgnuti im se kako bi što bolje utjelovili likove. Tako je primjerice Milan Marić za ulogu Tome Zdravkovića morao spasti sa 103 kilograma na 79. Naime, prije nego što je utjelovio poznatog pjevača, 2018. se udebljao za film Dovatlov, u kojem je glumio Sergeja Dovatlova. Vrlo brzo su uslijedile pripreme za Tomu pa nije imao izbora nego krenuti na strogu dijetu, prenosi Index.

Svojevremeno je za Blic izjavio da niti jedan režim nije davao značajne rezultate pa je krenuo s onim najjednostavnijim korakom i prepolovio obroke.

“Pokušao sam s raznim dijetama i ništa nije djelovalo. Moja dijeta je gladovanje. Posao glumca je takav da mi nemamo ustaljeni bioritam. Nekada moraš ustati u šest zbog posla, a nekad snimaš cijelu noć. Prepolovio sam obroke, izbacio kruh i sada manje konzumiram škrob. Jedan obrok sam izbacio, a druge prepolovio. Za dva mjeseca je to dalo rezultate”, pojasnio je.