MARIJANA MIKULIĆ O NEPOŽELJNOM PONAŠANJU ''Nekad je frustrirajuće što se ne mogu kontrolirati''

Marijana Mikulić
Instagram

''Nekad je tako frustrirajuće to što ne znam što napraviti, to što se ne mogu kontrolirati'', otvorila je dušu svojim pratiteljima glumica Marijana Mikulić (41) i napisala stvari s kojima se većina roditelja može poistovjetiti. Dodala je kako nije mama kakva je mislila da će biti i da se ne ponaša uvijek onako kako bi htjela. 

''Ponekad pucam po šavovima, vičem, nemam uvijek razumijevanja za vlastitu djecu. Ne hvalim se time. Svjesna sam da to nije poželjno ponašanje, ali trudim se, puno, iako gledano sa strane možda to ne izgleda uvijek tako. Ali se trudim'', poručila je. Marijana sa suprugom Josipom Mikulićem, s kojim je u braku od 2005., ima tri sina; Ivana, Andriju i Jakova. Ispričala je kako sada puno više radi na sebi, ali i razgovara s djecom pa zato vjeruje da je dobra mama, nesavršena, ali dobra mama, prenosi Story.

''Nadam se da će moja djeca jednom biti svjesna (iako sam puno griješila) koliko sam se trudila, i da sam davala uvijek svoj maksimum u datoj situaciji i okolnostima. A dotad, ja sam ta koja mora sebe stavljati pod manji pritisak. Ne očekivati od sebe nadrealno. Kad sam na 3% snage ne očekivati da se dam 300%. Ne očekivati od sebe da radim kao da nemam djecu, niti da mogu do te mjere biti posvećena majka kao da ne radim'', ističe. U budućnosti će nastojati sve posložiti po jasnim prioritetima, a rekla je i kako je nekad samo potrebno opustiti se. 

''I ponekad jednostavno pustiti malo da te voda nosi, a ne uporno prkositi struji. Pusti, pusti... Diši'', zaključila je. 

Ovih dana Marijana se prisjetila kako je prošlo 20 godina otkako je upoznala supruga Josipa Mikulića i otkako su otplesali prvi ples na jednoj svadbi. Kako je ispričala, nakon tog prvog susreta, prošla je godina dana otkako su se ponovno sreli i zaplesali, a onda su nastavili plesati dalje zajedno kroz život.

''Nekad spretnije, nekad manje spretno. Al' evo nas, još uvijek tu. I jedno sa sigurnošću mogu reći, dosadno nam sigurno nikad nije. Mikuliću moj, sretna nam okrugla obljetnica prvog susreta'', istaknula je glumica. Marijanin suprug Josip je pročelnik katedre za turizam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a Marijana se često sjeti perioda kad su bili sami i imali sve vrijeme samo za sebe.

''U međuvremenu su se dogodila djeca, kredit, poslovi dolazili i odlazili, usponi padovi, bolesti, zdravlje, pare, besparica, stan, pas... Uglavnom, sad imamo sve, samo ne stignemo imati nas. Ali ja volim sve to što imamo, iako jedno drugo svako toliko želimo ispaliti raketom. Ne bih mijenjala ni tebe, ni nas, ni ovo sve za tisuću bilo čega drugog. Samo jako, samo jako dalje'', napisala je svojedobno glumica.