Vjerovali ili ne, u seksu je spas, evo i zašto

Čini se da seks donosi puno dobrobiti u život muškaraca i žena.

U ovim kriznim vremenima možda vam baš i nije do seksa, ali seks je odličan iz više razloga i možda je vrijeme da se prisjetite zašto je sve dobar za vaše opće stanje tijela i duha.

Osjećat ćete se bolje
Imali ste naporan dan? Kad ste pod stresom možda je najlakše sjesti ispred TV-a i odmoriti mozak uz neki trash film. Ali, ako se stvarno želite opustiti isključite se i prepustite strastima. Istraživanja su pokazala da seks opušta i vas i vaše napete mišiće. Osim toga, dokazano je i da smanjuje razinu stresa.

Seks vas čini plodnijima
Ako želite napraviti bebu, morate se puno seksati. Ne samo da ćete povećati šanse da napravite bebu već ćete postati plodniji jer češći seksualni odnosi pozitivno utječu na spermu, postaje svježija i bolja. Seksajte se ujutro, preko dana i navečer! Što više - to bolje!

Seksom se gube kalorije
To ste već znali, ali dobro je tu i tamo podsjetiti da seksom sagorijevate kalorije i mršavite. Da vam bude jasnije - tridesetak minuta 'vrućih' igrica znači oko 85 sagorjelih kalorija.

Nakon seksa ćete bolje spavati
Besane noći uopće nisu zabavne. Sljedećeg dana nemate koncentracije, osjećate se izmoreno i jedva čekate opet leći u krevet. No, zato se poseksajte i bolje ćete spavati. Prilikom seksa otpušta se hormon oksitocin koji pomaže da se osjećamo smireno, a kad ste smireni - lakše je uhvatiti san.

Živjet ćete duže
Čini se da eliksir života nije mit i ako želite živjeti duže - seksajte se češće! Istraživanja su pokazala da je kod muškaraca koji su se seksali manje od jednom mjesečno dvostruko povećan rizik od prerane smrti nego kod muškaraca koji su se seksali dva puta tjedno. Znanstvenici nisu sigurni zašto je to tako, ali ispada da je tako.

Seks liječi glavobolju
Iako su mnogi barem jednom čuli ili izgovorili rečenicu 'Ne večeras, boli me glava', zahvaljujući istraživanjima dokazano je da upravo seks ublažava glavobolju. Za to je opet zaslužan hormon oksitocin.

Seks jača samopouzdanje
Ako želite imati više samopouzdanja pomoći će vam češći seks. 'Ljudi mogu povećati samopouzdanje tako što će zavoljeti seks', tvrdi seksualna terapeutkinja Gina Ogden. Uživanje u redovitom i kvalitetnom seksu odlično je za muškarce i žene.

Manje seksa znači i slabiji libido
jedan od najvećih razloga zašto bi se trebali češće seksati je i taj da ako se ne seksate redovito, splasne i vaša seksualna želja. Jedno je istraživanje u Finskoj pokazalo da muškarci koji se seksaju manje od jednom tjedno imaju veću šansu da imaju problema s erektilnom disfunkcijom od onih muškaraca koji imaju više akcije.

Net.hr