Što učiniti kada vaš partner izgubi interes za seks?

No, za to obično postoje drugi razlozi. Kada muškarac nekoliko puta odbije seks, žena posmisli da je partner vara. To u većini slučajeva nije točno, te je problem potrebno detaljno analizirati. Ukoliko vam muškarac uskraćuje seks, logično je da ćete pomisliti da vas vara i da želi okončati vezu s vama. No, iako se čini tako, istina je zapravo da gubitak želje za seksom ili nemogućnost održanja erekcije uglavnom nema veze sa vama, vašim fizičkim izgledom ili vezom.

Muškarci često pate i od drugih seksualnih problema kada su pod stresom, kada su umorni ili su pod pritiskom. To utiče na njihove seksualne performanse. Takve probleme im uzrokuje njihov nadređeni na radnom mjestu, ne vi.

Umor i neumjerenost u jelu i piću

Ukoliko vaš partner naporno radi ili se trudi posao završiti u roku, umor i zabrinutost mogu uzrokovati probleme sa fokusiranjem na vođenje ljubavi. Gubljenje erekcije može biti uzrokovano prevelikom količinom alkohola ili preobilnim jelom. U ovom trenutku je najbolje da svog partnera ne optužujete da vas ne želi, da je izgubio interes ili da vas vara. To će samo stvoriti dodatni pritisak i pogoršati stvari. Ponekada je i odmor rješenje ovog problema.

Otvorenost i pokazivanje osjećaja

Veoma je važno da pokažete i objasnite svoje osjećaje o situaciji u kojoj se nalazite. Objasnite partneru da ste zabrinuti za vašu vezu i ohrabrite ga da s vama podijeli svoje probleme. Razgovor počnite polako kako ne biste stvorili još veći problem i doveli vašu vezu u opasnost.

Da li je vaš partner zdrav?

Gubitak interesa za seks može biti pokazatelj bolesti poput dijabetesa i oboljenja srca. Ukoliko posumnjate na to, nemojte stvarati paniku. Savjetujte partneru ljekarski pregled kako bi provjerio da li je sve u redu. Ukoliko doktor procijeni da su potrebni detaljniji pregledi, najbolje je reagirati brzo, jer je pravovremeno liječenje ključno za borbu protiv mnogih bolesti.

Problemi s novcem

Ako imate dosta problema u vezi, česte svađe, probleme s djecom, novcem ili neke seksualne poteškoće, morate rezgovarati o njima otvoreno. Emocionalni problemi vode ka poteškoćama u seksualnom životu jer je ugroženo povjerenje i osjećaj intimne povezanosti sa partnerom. Teško je imati želju za seksom ukoliko osoba ima velike dugove, ili ukoliko su ocjene njihove djece u školi razlog za zabrinutost.

U takvim slučajevima rješavanje ovih problema može spriječiti poteškoće sa erekcijom ukoliko je riječ samo o psihičkim faktorima. Razgovor sa savjetnikom bi također mogao pomoći. Kada napravite prvi korak ka rješavanju problema, velike su šanse da će poteškoće sa erekcijom ubrzo postati stvar prošlosti.

Samopouzdanje

Ako ste zabrinuti da li vas vaš partner još uvijek smatra privlačnim, poradite na svom samopouzdanju, a njega nemojte kriviti. Jedite zdravu hranu, vježbajte redovno, radite stvari u kojim uživate, te nađite vremena za odmor. Ukoliko ste zadovoljni sobom, seksualni život će biti bolji. Ako ste spremni nositi se sa ostalim životnim problemima, te metode prenesite i u vaš seksualni život. Ukoliko to učinite, problema uskoro neće ni biti.
Sarajevo-x.com