Što muškarci moraju znati o ženskom orgazmu

orgazam, sex, sex, tužba, sex, ljubav, seks, stvaranje seksi osjećaja, ljubavne avanture, seks ljubav, žena, prigovori, iritiranje, muškarci, žene, orgazam, pitanja, seks navike, priznanje, hrvatice, žene, izlazak, izlazak vani, zaljubljenost, muškarci, žene

Danas žene svršavaju često kao i muškarci, te imaju i višestruke orgazme, ali to već svi znaju. Donosimo tri stvari o ženskom orgazmu koje vjerojatno mnogi ne znaju, a trebali bi.

1. Ako su muškarcu dovoljne dvije minute da direktnom stimulacijom doživi orgazam, ženi je u prosjeku potrebno 20 minuta direktne stimulacije. Poanta je u tome da bi muškarac trebao biti strpljiv. Ovo pogotovo vrijedi za one žene koje imaju problema s prirodnom lubrikacijom.

2. Nemaju samo muškarci neugodan osjećaj nakon erekcije ako nisu ejakulirali (za ovaj slučaj koristi se naziv blue balls). I žene mogu osjetiti nešto slično. Kada se žena uzbudi klitoris 'nabubri' i napuni se s krvlju, no ako se to ne oslobodi kroz orgazam, osjetit će gotovo istu nelagodu koju osjete i muškarci ako nisu svršili nakon erekcije.

3. Osim iznimnog zadovoljstva koje ženama donosi orgazam, svršavanje je važno i za njihovo zdravlje: manje su osjetljive na bol, pogotovo onu menstrualnu, a orgazam oslobađa i od stresa.

net.hr