Seks - zdrava i zabavna aktivnost

Jedno istraživanje otkrilo je da većina ljudi smatra da je seks u trajanju od dvije minute prekratak, a sve više od 13 minuta predugačko.


- Zanimljiv je i podatak da jedan od deset bračnih parova spava odvojeno, a razloga je mnogo. Neki od najčešćih su partnerovo hrkanje, nemiran san i želja za privatnošću.
- Čak 85 posto bračnih parova seks najčešće prakticira u misionarskoj pozi.
- Studentska populacija najviše voli veze bez obveza ili veze za jednu noć. - Žene tijekom života najčešće promijene četiri partnera, a muškarcima je prosjek sedam partnerica.
- Zaboravite na domino dame, jedna od najčešćih seksualnih fantazija muškaraca je seks s medicinskom sestrom.
- Istraživači američke klinike "Mayo" došli su do zaključka da redovit seks može produžiti životni vijek čovjeka i do 12 godina.
- Čak 5 posto muškaraca starijih od 40 godina iskusi neki oblik erektilne disfunkcije, dok isti problem ima 15 do 25 posto muškaraca starijih od 65 godina.
- Muškarci najčešće varaju između treće i šeste godine veze, što ruši teoriju da je sedma godina u vezi ona najkritičnija.
- Dok s godinama pada učestalost, odnosno broj seksualnih odnosa, znanstvenici donose utješnu vijest da se to ne odnosi na kvalitetu seksa, koji zapravo postaje mnogo bolji.
- Većina mladih do trideset godina probala je seks na otvorenom, a najčešća mjesta za takve avanture su parkovi, dvorišta, klupice, haustori, plaže.
- U dvadesetim godinama 85 posto muškaraca pomisli na seks svakih nekoliko sati.

izvor: revija.in