Pitate se zašto žene glume orgazam?

Ima onih žena koje nikada nisu doživjele orgazam i glume cijeli život, a ima i onih kojima se to događa tu i tamo. Prema riječima dr. med. Gorana Arbanasa, psihijatra i seksualnog terapeuta za Hrvatsku o tome pravih podataka nema. Odnosno nije napravljeno ozbiljno znanstveno istraživanje koje bi dalo neke postotke kako bi se stvorila realna slika o tom problemu, piše jutarnji.hr.

Više je razloga zašto žene glume orgazam. Možda žele da seks što prije završi. Možda ne žele povrijediti svog muškarca već mu žele udovoljiti.

Seksolog tvrdi da se oduvijek pitao je li glumljenje orgazma dobra stvar i može li ta laž sa sobom donijeti išta dobro? Jer, kad nekoga prevarimo, iza toga se krije neki razlog.

"Iskrenost bi trebala biti baza u vezi, a rijetki su parovi koji za iskrenost imaju snage, a osjećaje u krevetu prikriva zapravo njih čak 90 posto" tvrdi dr. med. Denisa Legac.

Muškarci na žalost rijetko primijete da nešto ne valja ako im se na to ne ukaže vrlo jasno i eksplicitno. Muškarci često misle da su savršeni i zadubljeni su u svoj užitak.

"Seksualna iskrenost se uči. Treba znati reći partneru kada da upotrijebiti prste ili jezik. Trebali bismo o tome učiti u srednjoj školi ili od roditelja, ali kako, kad niti oni sami ne znaju ništa o seksualnoj iskrenosti" navodi dr. Legac.

Koji god razlog bio, muškarcu nije ugodno čuti od njegove partnerice kako ona ne svršava i kako je zapravo svo vrijeme glumila. Bolja je varijanta sugerirati da se isproba nešto novo i drugačije, savjetuju stručnjaci.