Otkrijte nove čari misionarske poze!

Misionarska poza je jedna od najpoznatijih poza, a unatoč tome - često je se smatra običnom i dosadnom, i uvijek je u sjeni onih uzbudljivijih poza - žena gore, odostraga ili obrnuta kaubojka... No, to ne bi trebalo biti tako. Mnogo ljudi ne zna da je misionarska poza, jer omogućava mnogo varijacija i izlaže živce širokom rasponu osjeta, veoma dobra za postizanje orgazma.

Upravo to objašnjava zbog čega 33 posto žena kaže da je misionarska poza njihova omiljena poza (sviđa se ona i dečkima - jer im omogućava da kontroliraju tempo i produžuje im orgazam). Ako volite misionarsku pozu i želite je učiniti uzbudljivijom i zanimljivijom, pomoći će ovi savjeti...
Zaljuljajte čamac

Misionarska poza je često kritizirana jer ne omogućava mnogo klitoralnog kontakta, no jednostavna prilagodba može to popraviti. Stručnjaci to nazivaju "tehnikom koitalnog usklađivanja" ("the coital alignment technique" poznata i kao "the cat"). Dok je on na vama, neka se pomakne prema gore nekoliko centimetara (oko 5 cm) tako da baza njegovog penisa bude izravno usklađena s vašim klitorisom, kaže seks terapeut Ian Kerner, dr. med. Zatim, s nogama omotanima oko njegovih bedara, priljubite genitalije i tako stvorite pritisak i protupritisak, zajedno se lagano ljuljajući (za razliku od unutra i van). Vjerujte, neće dugo trebati da vas klitoris "obavijesti" kako je ovo što radite - pun pogodak!
Idite duboko

Dok je on na vama, privucite koljena prema prsima (možete se uhvatiti za stražnju stranu svojih bedara za podršku) i stavite jedno ili oba stopala na njegove grudi. Tako ćete vrh njegovog penisa pozicionirati u izravan kontaktu s grlićem vaše maternice, što je veoma ugodno mnogim ženama.
Preuzmite kontrolu

Samo zato što ste vi ispod ne znači da ne možete diktirati tempo i jačinu... Stavite jednu nogu preko njegovog ramena, a drugu ravno ispruženu na krevetu (ili savijena, sa stopalom čvrsto postavljenim na madrac). U svom vlastitom ritmu naizmjence prebacujte noge, tako da je jedna preko ramena, a druga na krevetu. Gibanje noge gore-dolje stvara ugodan osjećaj u zoni G-točke.
Bacite ga na koljena

Probudite cijeli niz novih osjeta uz pomoć promjene kuta penetracije. "Legnite na leđa, a on neka klekne između vaših nogu (stražnjica mu je oslonjena na gležnjeve)", sugerira ovjerena seks pedagoginja i autorica bestseller knjiga o seksu Lou Paget. "On može koristiti snagu svojih bedara kako bi gurao prema naprijed, ili neka zgrabi vaše kukove svojim rukama kako bi kontrolirao tempo." Ovaj položaj stimulira vaš niži vaginalni zid, koji sadrži živce koji su često zanemareni tijekom obične misionarske poze. Ako vam orgazam i dalje izmiče, uzmite vibrator ili stavite malo lubrikanta na prste i istovremeno se sami zadovoljavajte dok on penetrira.
Ispravite se

Možda zvuči čudno, ali skupljene noge mogu vam u stvari povećati užitak. Nakon što uđe u vas, skupite noge (držeći ih ravno), tako da njegove noge izvan vaših. Zatim stisnite bedra kako biste stvorili trenje dok on prodire i trlja se o vas. Ulaz u vaginu - vanjske i unutarnje usne - prepun je živčanih završetaka koje se aktiviraju pri ovoj vrsti plitke penetracije. Također se možete uhvatiti otraga za uzglavlje ili staviti dlanove na zid za još više otpora i trenja.
Koristite pomagala

Najbolja seksualna igračka je uvijek na vašem krevetu. "Stavite jastuk ispod donjeg dijela leđa kako biste vaginu nagnuli prema gore i naprijed", kaže Paget. " Njegov penis će pogoditi vrh frontalnog zida gdje se nalazi G-točka." Za dodatni užitak, dlanove usmjeravajte njegovu stražnjicu i tako kontrolirajte tempo i ritam pokreta.

Izvor: Žena.hr