Ni najdulji seks ne traje više od 12 minuta!

Priče o seksu koji bi trebao trajati satima uzrokuju frustraciju kod parova koji očekuju vatromet među plahtama pa svoj seksualni život smatraju lošim. Kanadski seksolozi otkrili su za je za savršen seks dovoljno od tri do 13 minuta, ne uključujući predigru, piše tportal.

'Malo ljudi upražnjava seks koji traje dulje od 12 minuta, bez predigre', kaže psiholog dr. Barry McCarthy komentirajući rezultate studija koje su pokazale da je za seks potrebno od pet do sedam minuta.

Seksolozi su utvrdili da većina parova u prosjeku vodi ljubav 7,3 minute. U istraživanju je sudjelovalo 1.500 parova, koji su se u prosjeku seksali 7,3 minute. Razlog zbog kojeg gužvanje među plahtama traje dulje, kažu seksolozi, jest taj što muškarci prakticiraju odloženi orgazam ili, ako je riječ o seksualnoj disfunkciji poput ejakulacije, onda seks traje i nešto dulje.

Oni koji pak imaju problema s prebrzom ejakulacijom seksaju se kraće od dvije minute. I za njih seksolozi imaju nekoliko savjeta poput mijenjanja poze, tempo i slično, ako stignu.