Muškarac proglašen preglupim za seks

žene, seks, godine, seks, sitnice, seks, priglup čovjek, muškarci, seks, kriminalci, žene, seks, razlozi, seks, piramida, načini, izluđivanje, muškarci, seks, odšteta, službeni put, žene, kupaonica, hercegovački vicevi, ljubavnica, golf, ucjena,  neudana konobarica, ucjenjivala ljubavnika, žena, seks kod žena, stvari, uzbuđenje, bračna nevjera, nevjera, ljubavnica, Broj ljubavnica, žena ili ljubavnica, prevara, ljubavnica, žena ili ljubavnica
Preglupim da bi ostvario snošaj sa svojim partnerom, ocijenjen je 41-godišnji homoseksualac u Britaniji. Ovom pojedincu, kojeg je Telegraph imenovao samo 'Alan', IQ iznosi samo 48, sud je zabranio seks jer nema mentalni kapacitet za razumijevanje zdravstvenih rizika povezanih s njegovim ponašanjem, prenosi dnevno.hr.

Cijeli je slučaj, procijenio je sudac Mostyn, legalno, intelektualno i moralno vrlo kompliciran, jer je seks jedna od najosnovnijih ljudskih funkcija. Njegov je seksualni naboj ocijenjen nepodobnim. 'Alan' je samo odgovorio da bi se osjećao sretno kad bi mogao nastaviti sa snošajima.

No to nije dirnulo suca u srce, pa se Alan sad nalazi pod pomnom prismotrom lokalnih vlasti kako se ne bi ogriješio o sudsku odredbu. Kako, i u kojim točno okolnostima bi ga vlasti spriječili od odnosa nije jasno, kao ni to je li mu dopuštena onanija.

A tu moć sud u Britaniji ima po zakonu o mentalnom kapacitetu iz 2005. godine. Po tom kontroverznom zakonu suci mogu, ako procijene da osoba nije dovoljno inteligentna da prosuđuje sama za sebe, u njezino ime donositi životne odluke, poput odluke o većim operacijama, pobačajima, umjetnom održavanju na životu itd.