Maštanjem do spektakularnog seksa

veza, veze, sex, sex, božica, tijelo, seks, maštarije, samopuzdanje žena, svađe s partnerom, brak, istraživanje, Daily Mail., seks ljubav, joga, 7 erogenih zona, stimulacija G-točke, Ta-Ta masaža, Zmajev položa, meditacija, Jutarnji seks prakticiranje, potiče proizvodnju, hormoni za dobro raspoloženje, manji rizik obolijevanja, rak prostate, srčani udar, seks ljubav, zajedničke vrijednosti, problemi s partnerom, seksualno zadovoljstvo, seks, studentice, studenti, seks, razlog za seks
Prvi teoretičari koji su se počeli baviti spolnošću smatrali su kako je spolno fantaziranje patološko i upućuje na problematičnost osobe, piše Slobodna Dalmacija.

Danas znamo da to nije tako. Vrijedi obrnuto - osobe koje fantaziraju, imaju bogatiji seksualni život. Sudeći prema nekim istraživanjima, fantazira čak od 95 do 100 posto muškaraca i žena. A za vrijeme samog spolnog odnosa fantazira čak od 60 do 90 posto ljudi. Istraživanja su pokazala da muškarci češće fantaziraju nego žene, što nikako ne znači da žene ne fantaziraju. Zavirimo, dakle, u najčešće fantazije koje se motaju po ženskim glavama.

1. Dominacija
Dohvatili ste partnera i on je prepušten vašoj milosti. Možete mu raditi što vam padne na pamet, vezati ga za krevet i staviti na slatke muke. Imate potpuni nadzor nad svim.

2. Podčinjenost
On je gotovo kao špiljski čovjek koji vas grabi, baca na krevet i ništa ne pita. On je divljak i vi ste nemoćni pred njegovom žudnjom.

3. Lupanje po guzi
Puno žena sanjari o tome da ih se stavi preko koljena i nalupa po guzi kao malu curicu ili da je barem kazne grubim seksom jer nije bila dobra.

4. Seks s neznancem
Slučajno upoznate muškarca prema kojem odmah osjetite spolnu privlačnost, i bez puno riječi odete na mirno mjesto i predate se divljem seksu. Nakon "prašenja" odete dalje, a ni ime mu ne znate. Da, seks bez obveza potiče maštu brojnih žena.

5. Trojka
Obično je u takvoj fantaziji muškarac u početku samo gledatelj, a žena nije spremna da ga primi u igru.

6. Dva muškarca
Ta fantazija posebno uzbuđuje žensku maštu, jer je za mnoge seks utroje još uvijek tabu. Fantazija se obično zasniva na tome da je dva muškarca ispune u cijelosti. Ali tek rijetko iskušaju trojku u stvarnosti.

7. Gledanje
Voajerizam je posebno privlačan oblik fantazija. Gledanje tuđeg seksanja može biti popaljujuće. I prilikom gledanja filmova za odrasle promatramo druge za vrijeme spolnog akta, zar ne?

8. Silovanje
Razumije se da žena ne želi biti silovana. No želi divlji, seks bez osjećja krivnje. Vjerovali ili ne, mnoge se žene uzbude na pomisao o silovanju - jasno, onom što bi ga unaprijed odobrile...

9. Ekshibicionizam
Kućne videosnimke i fotografije imaju svoj čar i za žene. No malo ih se u to upusti jer je većina žena nezadovoljna svojim tijelom. A u ekshibicionizam možemo ubrojiti i seks na javnome mjestu. Zabranjen je, a postoji i mogućnost da nas netko vidi.

10. Striptiz
Žena uživa u divljenu. Stoga je fantaziranje o svlačenju pred nepoznatim muškarcima koji se pale pri pogledu na njeno tijelo, a ne mogu je dotaknuti, također jedna od čestih ženskih maštarija. U fantazijama nema nenormalnog, nema granica... Sve je moguće, dok ne postanemo svjesni granice između fantazije i stvarnosti. Fantazije nam ne govore tko smo ili što smo, nego što uzbuđuje našu maštu. Fantazija se nikako ne bismo smjeli stidjeti.

Ako o nečemu fantaziramo, još ne znači da ćemo to i ostvariti. Fantazije povećavaju uzbuđenje i mogu nadsve pozitivno utjecati na naš spolni život. Oni koji češće fantaziraju, imaju obično i bolji seksualni život. Fantazije su, dakle, potpuno uobičajen i zdrav način istraživanja naše seksualnosti i postizanja uzbuđenosti. Odlična su prilika za ostvarivanje najskrivenijih spolnih želja u sigurnoj intimi mašte.

Seksepil i lijepa odjeća
Neznanstvena internetska anketa, što ju je proveo britanski Cosmopolitan i koja je obuhvatila 778 žena u dobi od 19 do 45 godina, pokazala je da tri od četiri žene pomisle na kupnju novih cipela, haljine ili dodataka čak svakih 60 sekunda, što je gotovo toliko često koliko često muškarci misle na seks.

Louann Brizendine, neuropsihijatrica i autorica The Female Brain, naime u svojloj knjizi tvrdi da muškarci na seks pomisle svake 52 sekunde. Žene manje misle na seks, a više na seksepil. Vlastiti, dakako. A da bi se osjećale seksi, očito trebaju pune ormare lijepe odjeće.

No ne samo to, potrebno im je i samo kupovanje. Tu dolazi do izraza ženski lovački nagon. Dakle, razmišljanje o kupovanju na neki je način samo pojavni oblik muškog razmišljanja o seksu.