Kako naći najbolji seksualni položaj?

Često se govori, piše i gleda o tome zašto je odlično seksati se na stojećki ili u položaju lotusovog cvijeta ili da je žena gore itd. Ponekad nam različite seksualne akrobacije nude porno filmovi te se sve to čini jako jednostavno ali kada probate sve vas boli. Nije ne obično ako ne možete staviti nogu iza glave niti je problem. Kod položaja za seks najvažnije je da što više uživate, poštujete partnerove želje kao i on vaše, te se usredotočite na osjećaj i ugodu. Pročitajte u čemu se položeji za seks razlikuju i kako naći položaj koji vam najviše odgovara.

Pronađite pravi položaj tijela


Postoje tisuće mogućnosti što činiti s svojim tijelom za vrijeme seksa. Klečanje na koljenima, sjedenje, stajanje, ležanje na trbuhu/leđima te brojni drugi. Kod izbora položaja tijela morate prvenstveno poštovati svoje mogućnosti i sposobnosti. Ukoliko imate problema s koljenima, trebate ih što manje opterećivati. Koji položaj je najbolji za vas otkrit ćete praksom. stoga se ne bojte probavati nove položaje, lako one koji su vam neugodni odbacite.

Drugačiji položaj - drugačije gibanje tijela


Od položaja tijela ovisno je prije svega gibanje tijal, koje ćete za vrijeme seksa u tom položaju izvoditi. Ovisi kakv seks ili penetraciju ili osjećaj želite postići. Kod nekih položaja će penetracija biti duboka, kod nekih plića.
Kakav kut penetracije želite?


Ako poznate osnove anatomije, tada vam je jasno da je od položaja tijela ovisan kut penetracije. Od toga ovisi koji dio tijela će penetracija stimulirati bolje. Isto ćete najbolji kut penetracije koji vam pruža najviše ugode saznati praksom.

U akciji ruke i noge


Neki položaji za seks ne dopuštaju mogućnost za korištenje ruku i nogu. Razlog možda čuči u tome što kada razmišljamo o položajima za seks prečesto usredotočimo na sam čin penetracije i samih genitalija, da zaboravljamo koliko su dlanovi i stopala važan segment spolnog odnosa.

Potražite pravi ritam


Penis može biti prave veličine, penetracija duboka, sve je jako erotično ali među partnerima nema ritma i usklađenog gibanja tijela pa je seks uglavnom loš. Da, ritam je nadasve važan i ako vama određeni seksualni položaj onemogućuje, da se usklađeno gibate, potom radije potražite drugi položaj.

Sve navedene stvari su povezane. U brojnim savjetima kako naći pravi seksualni položaj, nije ništa neobično ukoliko se po vašoj glavi javlja pitanje propuštate li nešto i stalno se svejedno seksate u misionarskom položaju. Ako neki parovi uživaju u akrobatskom seksu ne znači da i vi trebate ili morate. Neka vam pravilo postane to da se držite položaja koji vam najviše odgovaraju i donose najviše užitka makar to bio i misionarski položaj. Držite se onoga što vas dovodi do ludila i orgazma naravno a ne onoga što čine drugi.

izvor: intimatemedicine.com.hr