Kako do jače erekcije i izdržljivosti?

Treba li se onda zadovoljiti onim što nam je dao Bog ili se ipak može nešto učiniti po tom pitanju. Naravno da se može! Za početak jedite laganu hranu i redovito vježbajte kako biste došli u bolju tjelesnu kondiciju, a tu su naravno i mali praktični savjeti koji će povećati izdržljivost i smanjiti pritisak zbog mogućeg lošeg finisha.

Jedite zdravu hranu
Erekcija je veliki stres za muško tijelo jer krv i hormoni troše mnogo hranjivih tvari. Dakle, dobra prehrana je ključna za one koji se nadaju učestalom seksu. Ugljikohidrati, koji su osnova za dobivanje energije, apsolutno su najvažniji dio prehrane. Važno je konzumirati cink, i to po mogućnosti svakodnevno, jer je cink vitalan za proizvodnju testosterona, tekućine u sjemenovodu i spermija. Cink možemo naći u jetricama, morskim plodovima, grašku i grahu, a možete uzeti i vitaminske nadomjeske koji sadrže cink.
Izbjegavajte hranu bogatu mastima prije seksa. Višak masti smanjuje razinu testosterona u tijelu, slabi libido i otežava ejakulaciju. Usto, nezdrava hrana otežava cirkulaciju i time samu erekciju. Ako s izabranicom idete na večeru, nemojte počistiti tri tanjura i popiti nekoliko čaša vina ili piva jer se nakon toga nećete proslaviti u krevetu. Jedite bar jedan sat prije seksa kako biste stigli probaviti hranu.

Pobijedite bolest i odbacite lijekove
Lijekovi za depresiju i socijalne fobije negativno utječu na erekciju. Ukoliko uzimate ove lijekove, posavjetujte se s liječnikom i vidite uzimate li prevelike doze. Istražite načine na koje možete pobijediti bolest i ujedno imati dobar seksualni život.

Čuvajte snagu
Da bi seks dulje trajao, čuvajte snagu jer ćete se u protivnom u krevetu osjećati kao iscijeđena krpa. Za dugotrajnu erekciju potrebna vam je snaga.

Zauzmite odgovarajuću pozu
Ljubavne poze gdje je muškarac na vrhu, kao npr. misionarski položaj ili straga, omogućuju bolji protok krvi, veću i čvršću erekciju. To je jednostavno stvar gravitacije. Zato nemojte započeti seks s položajem gdje je ona na vrhu jer ćete si u startu otežati posao.

Smanjite osjetljivost i produljite užitak
Klasični način na koji možete smanjiti osjetljivost jest kondom, koji biste u svakom slučaju trebali koristiti. Ukoliko imate dugogodišnju partnericu i ne upotrebljavate kondome, pokušajte drugim stvarima smanjiti osjetljivost. Pokušajte se fokusirati na nešto drugo. Naime, kada ste blizu vrhunca i tijelo vam govori da će ubrzo izmaknuti kontroli, probajte svrnuti misli na nešto dosadno. Trik se sastoji u tome da samo na trenutak zaboravite na užitak da biste ga zapravo produžili.

Vježbajte, vježbajte i vježbajte
Radite trbušnjake jer su snažni trbušni mišići dobra potpora vašoj erekciji. Zavidna forma i dobra fizička sprema učinit će da se osjećate dobro u svom tijelu i dat će vam dodatnu dozu samopouzdanja.

Smirite živce
Previše brige i nervoze može 'smanjiti' vaš penis. Nesreća je u tome što se nervoza obično i javlja kada se muškarci, posebno prvi put, moraju pokazati u krevetu. Ukoliko se ne osjećate ugodno u svom tijelu i intimnost vam stvara problem, mogli biste imati problema s erekcijom. Pokušajte se opustiti i uživati.

Prestanite pušiti i piti
Pušenje usporava cirkulaciju. Ako želite imati čvrstu erekciju, nužno je da krv žustro kola. Eto vam dobrog razloga za prestanak pušenja. Previše alkohola također vam neće pomoći da održite erekciju. No ako nikako ne možete prestati s ovim porocima, potrudite se barem ih malo smanjiti.

e-muskarac.com