Kakav je vaš seks u snovima?!

Seks u snu se razlikuje od izražavanja strasti u realnom životu po izboru partnera, poza, mjesta na kojem se vodi, strasti, vrhuncu...
Zbog viška hormona testosterona "vlažni snovi" su češći kod muškaraca, dok žene češće doživljavaju vrhunac u virtualnom odnosu, prenosi portaloko.hr.

Sa stalnim partnerom
Ovo je jedan od najčešćih seksualnih snova. Ako sanjate da vodite ljubav sa stalnim partnerom, ali je to uglavnom na neki potpuno drugačiji način. Psiholozi smatraju da je osoba nezadovoljna seksom u stvarnosti. Jedan ili oba partnera nisu opušteni, maštoviti ili se ustručavaju izraziti svoje seksualne želje.

Sa strancem
Ljubav u snu sa strancem izražava ogromnu želju za avanturom, ali i za promjenom partnera. Ove snove mnogo češće imaju žene. Nepoznati ljubavnik je zgodan, lijep i nevjerovatno seksepilan. Ako se u snu poslije seksa javi grižnja savjesti to znači da niste spremni za promjene u stvarnosti.

S bivšom ljubavi
Kada sanjate seks s bivšim partnerom osoba obično pomisli da je nije preboljela. Naprotiv, taj san znači polako hlađenje i spremnost za novu ljubav.

Na javnom mjestu
U snu o seksu na javnom mjestu dominira strah, a sam seksualni čin je u drugom planu. Osobe koje ga sanjaju imaju neki strah. Strepe od nekog događaja ili ih plaši neka osoba. Ovaj san je češći kod osoba koje imaju problema sa zakonom.

S osobom istog spola
Seks u snu sa osobom istog spola izaziva poslije buđenja paniku, jer osoba pomisli da je promijenila seksualnu orjentaciju. To posebno uplaši muškarce, pa čim se probude odjure potražiti savjet psihijatra. Psiholozi i seksolozi smatraju da san nema veze sa seksualnom orijentacijom, već znači nezadovoljsvo na ljubavnom planu.