Grijesi u krevetu koji uništavaju ljubavni život

Ako ne želite da vaš seksualni život doživi katastrofu, obratite pažnju na neke seksualne grijehe koji mogu uništiti seksualni i ljubavni život, savjetuju na stranici ivillage.com.

Grijeh prvi: Odbijanje oralnog seksa
Mnogi muškarci i žene najintenzivnije orgazme imaju kad ih se zadovoljava oralnim putem. Stoga je odbijanje oralnog seksa mnogima neoprostivo. Možete li zamisliti kako bi se netko osjećao kad bi se partner spolnom organu približavao zatvorenih očiju, namršten, s gađenjem i začepljenim nosom?

Što učiniti
Ako vas zabrinjava miris spolnog organa, vaš ili njegov, tuširanje prije akcije će definitivno pomoći. Ako penis u ustima izaziva nagon za povraćanjem, žena može pronaći položaj u kojem kontrolira situaciju, a također može tek malo oralno zadovoljavati partnera te nastaviti rukom.

Grijeh drugi: Strah od eksperimentiranja
Partner žarko žudi za tim da se odjenete kao francuska sobarica? Ili bi možda ona htjela seks u automobilu? Umjesto da se pitate s kojeg planeta dolazi vaš voljeni, ispunite mu želju. Sve dok neka osoba ne pati fizički ili psihički dok udovoljava nekim željama partnera, u redu je eksperimentirati. Ništa ne ubija želju za seksom kao partner koji se boji otići korak dalje u seksu te odbija svaki prijedlog za isprobavanje nečeg novog.

Što učiniti
Usvojite ovaj moto: 'Ako nemam nikakve moralne dvojbe oko partnerovog prijedloga, nego mi se samo ne sviđa, pokušat ću mu jednom udovoljiti.' Možete predložiti i nešto drugo, što biste vi željeli isprobati.

Grijeh treći: Nepoznavanje vlastitog tijela
Većina žena orgazam doživljava tako što se samozadovoljava jer kod njih je situacija drugačija nego kod muškaraca, ne postižu orgazam jednostavno poput muškaraca. Mnoge žene su u svojim spavaćim sobama pokušavale dokučiti koji to 'gumb' treba pritisnuti da bi se došlo do vrhunca, a nekima su ti pokušaji bili frustrirajući. No, na kraju se definitivno isplatilo. Istraživanja su pokazala da čak 95 posto žena koje masturbiraju u konačnici uspiju i s partnerom imati orgazme. I zato, ako spadate među one žene koje nikada nisu masturbirale, malo je vjerojatno da ćete doživjeti orgazam.

Što učiniti
Eksperimentirajte s vlastitim tijelom i raznim metodama masturbiranja. Tako ćete bolje upoznati svoje tijelo, ako već niste. Budite svjesne toga što želite u seksu i što vas može zadovoljiti. Ako vi to ne znate, malo je toga što partner može učiniti za obostrani užitak.

Grijeh četvrti: Nikad ne preuzimate inicijativu
Ako svaki put čekate da partner inicira seks, stvarno niste na dobrom putu. Mnogim muškarcima je napaljujuće kad partnerica preuzme kontrolu i inicira seks.

Što učiniti
Napravite prvi potez što je češće moguće i seksajte se čak i onda kad vam nije toliko napeto. Ljudska bića su sklona navikama. Naša tijela žude za rutinom jer tako stvari funkcioniraju jednostavnije, poželjno je održavati ravnotežu redovitim seksanjem.

Grijeh peti: Lako vam postane neugodno
Svi su to prošli. Jednog trenutka izgarate od strasti, no sljedećeg se dogodi nešto manje erotično i vama postane neugodno. Znate već kojih sve neugodnih situacija ima za vrijeme seksa, ali ako se s tim ne možete nositi, to će vam zakomplicirati seksualni život.

Što učiniti
Neugodnjaci u seksu mogu vas još više zbližiti. Nije to ništa strašno, događa se. Nakon nimalo erotičnog trenutka, pokušajte se vratiti tamo gdje ste stali. Nasmiješite se, prokomentirajte i neka to bude to.

Hot.hr