Glasna u krevetu?

Nedavno su objavljeni rezultati istraživačke studije koja je proučavala vezu između zvukova koje proizvodimo tijekom seksa i postizanja orgazma. Zadatak je bio dokučiti da li su žene glasne tijekom seksa svjesno ili je to stvar refleksa uzrokovanog ugodom (tj. orgazmom).

Tijekom istraživanja ispitano je 71 mlađih ženskih osoba (sve seksualno aktivne, heteroseksualne, u prosjeku 22-godišnjakinje). Većina žena izjavila je kako najbolje orgazme postižu samozadovoljavanjem, a zatim zadovoljavanjem od strane partnera. Oralni seks našao se na trećem mjestu ljestvice najbrže postignutih orgazama, nakon čega slijedi penetracija za vrijeme seksualnog odnosa. Mnoge ispitanice potvrdile su kako često dožive orgazam za vrijeme predigre.

A da li je glasanje žena tijekom seksa povezano s postizanjem njihovog orgazma? Rezultati istraživanja kažu da - ne. Moramo primijetiti kako je čitava znanstvena studija provedena s ciljem saznavanja nečeg što, vjerujemo, svaka žena zna, no svakako nije loše da ta spoznaja bude i znanstveno dokazana.

Žene su glasnije za vrijeme muškog orgazma, ne zato što izražavaju vlastitu ugodu, već zbog mogućnosti manipuliranja muškim ponašanjem - da pomognu muškarcu da postigne vrhunac, piše she.hr.

Ovo istraživanje na nespretan način otvara vrata (pogrešnom) zaključku da su sve žene koje su glasne u krevetu zapravo lažljivice.

No istina je zapravo drugačija i ipak nešto složenija od toga, jer kao što dr. John Gray kaže, žene su s Venere, a muškarci s Marsa. Pa tako tako ni doživljaj seksualnog odnosa između njih nije identičan