Evo što učiniti kada nestane seksualna požuda

seks, način, ljubav, seks, pravila, vrijeme, seks, trikovi, fantazija, seks, žene, požuda, seks, duljina, seks, seks ljubav, Osvetnički seks, seks s novim partnerom, stres, ljutnja, Muškarci i žene, puno zagrljaja, Iskušenje, prevara, zagrljaj, razvod, ljubav, ljubomora, ljubav nije robija, seksualno usklađeni, seks ljubav, seksualni partneri, Seksualna kompatibilnost, muškarac žena, seks ljubav, intimni dijelovi tijela, seks u dvoje, seksualno aktivan, ljubav, Seksualni interes, seks u dvoje, tuširanje, tuš, seks prakticiranje, za žene i muškarce, želja za seksom, vođenje ljubavi

portal Intimate medicine.

Osnovni razlozi pada želje za seksom

- Zbog brzog tempa života, borbe za preživljavanje i što većom zaradom u ovim teškim vremenima, vrlo vam se lako može dogoditi da postanete previše zaposleni i da jednostavno zaboravite na seks. Da ste na kraju dana toliko umorni da vam krevet počne predstavljati tek mjesto za spavanje.

- Naravno, stresan život jednostavno oduzima želju za seksom. Umjesto da seksom odagnate stres, stres vam doslovno ubije seks.

- Kako vas osim stresa napada i depresija, zbog koje će vam liječnik propisati neke tablete, mogućnost za seksanje postaje još manja. Antidepresivna su sredstva poznata po svojim popratnim učincima, među koje spada smanjenje libida i želje za ljubavlju.

- Ako vas u navali ljutnje vaš partner uvrijedi riječima koje su se otele kontroli, postoji velika mogućnost da mu to zamjerite na duže staze i da vam baš zbog toga više ne bude do seksa. Posebno ako će kritizirati vaše tijelo ili će vam reći nešto što će vas stvarno pogoditi.

- Seks također ubijaju dosada i ponavljanje jednih te istih spolnih položaja i praksi. Ako se ulijenite u krevetu, vrlo će se brzo dogoditi da vam sve to postane rutinom, što će nedvojbeno uništiti vašu strast

- Ako ne doživljava orgazme, ženi vrlo brzo seks može postati besmislen i egoistički, te ga više neće željeti, uvjerena da se njen partner dovoljno ne trudi oko nje, te da je bolje ako se sama zadovolji.

-Još su naše bake i djedovi govorili kako se u krevetu vidi svaka naša svađa i ozbiljno stanje u našoj vezi. Ako vam škripi u svakodnevnom životu, škripati će vam i među plahtama.

-  S godinama se događa i to da vam seks postane navika i da vam partner više nije toliko privlačan kao što je to nekada bio. To može biti vrlo opasno, pogotovo ako se jedan od partnera zapusti i zanemari.
Zanimanje za seks s partnerom ranije izgube žene nego muškarci

Navodno muškarci na seks misle 24 sata na dan, što znači da im se s godinama želja za spolnošću s partnericom osjetno ne mijenja. Za razliku od žena, kojima se više puta dogodi da im želja jednostavno "padne" , te da bi se radije nego seksom bavile nečim drugim. Gledale televiziju, jele čokoladu i brbljale sa svojom prijateljicom.

Internetska seksualna ekspertkinja Anka svoje savjete daje na vrlo poznatom portalu Redbook. Na primjer, savjetuje jogu i tjelovježbu, pomoću kojih se žene oslobode stresa i tjelesne napetosti. Prema njenim riječima, u tu će svrhu vrlo dobro poslužiti i seksi masaža vašeg tijela, koju treba izvoditi vrlo predano i ljubeći vas vaš partner. Ako ni zbog čega drugoga, a ono da vam probudi zaspale erogene zone i da vam ponovno pokaže koliko ste mu poželjni.

Među ostalim, takva će masaža i na njega djelovati vrlo uzbuđujuće, jer tko bi ostao hladan masirajući vas po uljem pomazanom golom tijelu. Može biti i neka krema, ali nije važno. Ili, kao što kaže ranije spomenuta Anka: "Ako muškarci mogu neprestano misliti na svoje penise, onda se vi usmjerite na svoju vaginu. Seksualnu energije usmjerite prema svom međunožju i vjerujte, seksualna će se želja vratiti sama od sebe."

I komunikacija je vrlo važna

Kao što rekosmo, ako među partnerima postoje teškoće izvan njihove ložnice, tada će se to odraziti i među plahtama. Upravo je zbog toga važno neprestano međusobno komuniciranje i razgovor o onome što vam smeta i što biste željeli promijeniti.

Dobra komunikacija uvjet je za dobar seks. Ili, kako bi dodala gospođa Anka: "Parovi moraju razgovarati o seksu. O tome što im se sviđa u ljubljenju. nikada mi neće biti jasno zašto o tome nerado govore. Ako vam je neki položaj dosadan, a vi ga zamijenite. Neka vam ne bude neugodno izreći svoje želje. Možete se prošetati i do nekog erotskog dućana i svoju spolnost obogatiti kupnjom nekog seksualnog pomagala."