Evo kada bi žene to radile s više muškaraca

Novo istraživanje kanadskih znanstvenika sa sveučilišta Lethbridge potvrdilo je kako žene definitivno 'robuju' hormonima.

U istraživanju koje je obradilo detalje seksualnog ponašanja žena sudjelovale su ispitanice starosti od 18 do 30 godina, a rezultati istraživanja pokazali su kako žene imaju najuzbudljivije seksualne maštarije upravo u periodu kada su najplodnije. U vrijeme ovulacije maštarije češće uključuju i više muškaraca, a želja i uzbuđenje intenzivniju su nego inače.

'Tema našeg istraživanja bile su maštarije jer one nisu ovisne o prisustvu ili odsustvu partnera, tako da je češće prepuštanje mašti izravna posljedica povećane željeza seksom u fazi kad su žene najplodnije, bez obzira na to nalaze li se trenutačno u vezi ili ne', kazala je voditeljica ovog istraživanja Samantha Dawson.

U istraživanju je sudjelovalo 27 heteroseksualnih žena koje nisu bile u stalnoj vezi niti su u trenutku provođenja istraživanja koristile bilo koju vrstu hormonalne kontracepcije. Svaka od njih tijekom mjesec dana vodila je dnevnik seksualnih maštarija, a znanstvenici su pažnju usmjerili na desetak dana u mjesecu kada je žena najplodnija, tijekom kojih je testiranjem urina praćeno kada će točno nastupiti ovulacija.

Kada su rezultate usporedili s dnevnikom kojeg su ispitanice vodile ustanovljeno je da tijekom tri dana oko ovulacije broj maštarija raste s prosječnih 0,77 na 1,3 dnevno, kao i da su u tom periodu u njih češće uključeni muškarci. Tijekom ovulacije žene češće sanjare o muškarcima, što ukazuje na to da na njih utječe primarni nagon - potreba da potraže partnera.

Neka ranija istraživanja pokazala su kako žene u prosjeku imaju jednu seksualnu maštariju tjedno, ali su rezultati kanadskih znanstvenika to sada opovrgnuli. žene se mašti, očigledno, prepuštaju mnogo češće.

'Naši rezultati potvrdili su kako se vrhunac plodnosti tijekom mjeseca poklapa s povećanom seksualnom željom', zaključila je Dawson.

Hot.hr