Biste li spavali s prijateljicom?

seks, prijateljice, seks, prijateljstvo, veze, ateisti, vjernici, seks, seks, vrućina, tajna, sretne veze, ljubav i nježnost, Privlačnost i ljubav, seks, voda, dobro, loše
Muško-ženska prijateljstva su oduvijek bila predmet rasprava. I dok mnogi misle da su ona uobičajena i moguća, drugi pak tvrde kako kod takvih prijateljstava uvijek postoji „opasnost" da se sam odnos produbi. I prije nego što ste se snašli, eto vas dvoje u krevetu (a poslije „kreveta" nema kajanja).

Solo ste i to vam odgovara. Tražite malo akcije bez obaveza i na pamet vam padne vaša prijateljica. Poznajete ju, imate određenu sigurnost kad je ona u pitanju, no pravo pitanje je bi li ona pristala na seks bez obaveza.

SlikaIzgleda da bi, dok god smatra da će se dobro provesti s vama. Naime, tako tvrdi studija koju je proveo stručni časopis Journal of Personality and Social Psychology. Istraživanje je provedeno među 100 studentica i studenata. Ispitanici su morali odgovoriti na pitanje kako bi reagirali da im bliski prijatelj/ica priđe i predloži neobavezan seks u diskreciji. Rezultati su i više nego zanimljivi - žene su se u većini, baš poput muškaraca, izjasnile kako ne bi imale ništa protiv, uz uvjet da je taj prijatelj dobar u krevetu i da se osjećaju sigurne s njim.

„Prijašnja istraživanja koja su provedena na temu 'seksa za jednu noć' su obično upućivala na to da su žene protiv seksa bez obaveza jer žele muškarca koji će dugoročno biti uz njih, te im biti potpora. No te su se studije fokusirale na generalni stav žena prema seksu bez obaveza. Ta istraživanja nisu uključivala pitanja zašto žena bi ili ne bi prihvatila neobavezan seks" , objašnjava autor studije dr. sc. Terri Conely sa Sveučilišta Michigan.

U zaključku studije se navodi kako je vrlo jednostavan razlog zašto je većina žena otvoreno za neobavezan seks - Žene, kao i muškarci, vole uživati. No problem je što su mnogi muškarci, kad je seks u pitanju, poprilično sebični i gledaju primarno na svoj užitak, a to hoće li žena biti u potpunosti zadovoljena ostane u drugom planu. Muškarci kojima je važno da njihova partnerica bude propisno zadovoljena uvijek dobro prolaze kod ženskog roda.

Sada kad znate što vam je činiti, nazovite frendicu i usred svih trač tema koje morate pretresti, predložite seks. Uostalom, napokon možete primijeniti onu mudrost koju su nam ulijevali u glavu dok smo bili prvašići: „Tko pita, ne skita".

izvor: budi.in