5 krivih uvjerenja o prostitutkama!

MIT BR. 1: U prostituciju su uključene odrasle žene

Stephany Eddy i Nancy Walker, postdiplomke psihologije na Sveučilištu u Michiganu, su napravile istraživanje o najčešćim mitovima, koji su ukorijenjeni u ljudskoj svijesti. U stvarnosti prosiječna starost djevojaka koje se bave prostitucijom je jedva 14 godina, istraživanje ECPAT International-a dokazuje, da se prostiturira i puno muškaraca i mladića.
MIT BR. 2: Prostitucija je prije svega problem velikih gradova, u kojima se većinom prostituira najniži sloj stanovništva

U stvarnosti je prostitucija problem i u manjim mjestima, prostitutke dolaze iz svih društvenih slojeva, u većini slučajeva iz srednje klase. Razlozi za prostituciju su različiti kao i motivi od takvog stila života do prisilne prostitucije raspon razloga je ogroman.

MIT BR. 3: Aretacija prostitutki bi riješila taj problem

U stvarnosti s tim ne bi spriječili djelovanje prostitucijskog sektora, samo bi ga eventualno oslabili. Policijski dosje bi prostitutkama otežao mogućnost zapošljavanja u nekom drugom sektoru u slučaju da želi ostaviti prostituciju samim tim bi bila stigmatizirana. Osim toga mnoge prostitutke su uvjerene da ne znaju ništa drugo nego samo prodavati svoje tijelo.
MIT BR. 4: Prostitutke su uvijek žrtve kriminala

U stvarnosti nisu sve prostitutke žrtve i prisiljene u takav način preživljavanja, no to isto ne znači da velik broj muškaraca, žena i djece nije prisiljen na to. U tom slučaju to je zločin i kazneno djelo. U puno slučajeva prostitutke rade za svodnike ili vlasnike javnih kuća, koji im oduzimaju većinu zarađenog novca te su ne rijetko izložene nasilju. No i unatoč ovome postoje ljudi koji se svojevoljno bave ovim poslom bez da ih itko prisiljava.

MIT BR. 5: Prostitucija se odvija u crvenim zonama, gdje prostitutke stoje na cesti i privlače stranke

Prostitucija na cesti zauzima maksimalono 15% svih oblika prostitucije u SAD-u, poručuje Nacionalna organizacija za žene. Ostali postotak zauzimaju prostitucija preko agencija, masažnih salona, javnih kuća, seksi klubova, striptiz klubova i unajmljenih stanova. Najnoviji način prostitucije je internet koji poziva mlade žene i djecu da se počnu baviti prodavanjem svog tijela. Prostitucija se odvija svuda u prestižnim hotelima do javnih mjesta.

Na kraju možete vidjeti da su mitovi zapravo vrlo različiti, variraju od konzervativnog mišljenja većine država koje smatraju da je prostitucija u svakom primjeru nešto loše, prljavo, povezano s kriminalom, drogama i nasiljem . Te liberalnog pogleda koji ne gleda na prostituciju crno-bijelo. Predstavlja prostituciju kao svaki drugi posao. U predstavljenim mitovima smo pokušali iznijeti činjenice na najobjektivniji način iako je pogleda na prostituciju puno više.

Nisu samo muškarci ti koji idu prostitutkama, to rade i žene!

izvor:www.intimatemedicine.com.hr