3 osnove dobrog seksa


Izgubili ste se među savjetima za dobar, najbolji i savršen seks? Ne možete zapamtiti 120 pravila za njen orgazam i 115 savjeta za njegov? Ako budete poštovali ova 3 osnovna pravila za dobar seks, jednostavno ne možete pogriješiti!

1. Osnova: opuštenost

Ne trudite se previše!

Možda ste dobili dojam kako se za dobar seks treba pošteno naraditi. Kako treba biti sportaš, gimnastičar ili akrobat. Ako sve to i jeste sigurno vam neće škoditi. Ali ljudi koji to nisu jer ne mogu napraviti špagu ili položaj iz Kama Sutre, mogu uživati u izvrsnom seksu ukoliko usvoje Opens internal link in current windowosnove dobrog seksa. Osnova opuštenosti leži u tome da se ne trebate naprezati i izmišljati. Dovoljan je obični humor, zaigranost i obična mašta kako biste zainteresirali partnera. Kada vas partnerica vidi kako ste opušteni i spontani niti ona neće biti pod pritiskom, vaša će opuštenost djelovati i na nju. Kada se trudite učiniti seks apstraktnim, novim, inovativnim i pokušavate prekopirati pozu sa slike ili filma oboje ste pod pritiskom hoće li vam uspjeti. Iz spontanosti se 'rađa' najbolji seks.

2. Osnova: Putenost

Ne razmišljajte, prepustite se!

 

Ova osnova dobrega seksa je povezana s opuštenosti, sve je začarani krug. Seks počinje u glavi, ali ponekad to niste sposobni iz glave pretočiti u djelo. Kako bi se orijentirali na tijelo i uspjeli provoditi ideje iz glave, morate se početi bavit svojim tijelom. Predlažemo sportske aktivnosti kako bi aktivirali svoje tijelo. Ukoliko za vrijeme predigre shvatite da ne možete provesti stvari koje želite ne opterećujte se, nego se vratite osnovama: opustite se Opens internal link in current windowmasažom. Masiranjem mišića cijelog tijela, opustit ćete jedno drugo i time se uzbuditi, krv će teći svaki dijelom vašeg tijela i uživat ćete. Koristite ulje za masažu koja će pobuditi i druga osjetila. Kada partner počne uzdisati pobudit će vaš osjet sluha, kako bi potaknuo i vid preporučamo oralni seks i vizualno stimulativni položaj kada je ona gore, koji nije zahtjevan a užitak je za oboje.

 

3. Osnova: prirodnost

Ne komplicirajte!

Nemojte od seksa raditi komplikaciju, vratite se osnovama. Ako budete komplicirali ni vi ni partner nećete biti opušteni. Paznolikost u seksu je dobro došla, ali je ne treba primjenjivati u svakom seksu. Pri jednom seksualnom odnosu nije potrebno izvesti 27 seksualnih položaja, koje znate. Ponekad je dovoljan i samo jedan položaj u kojem oboje uživate i ako ga ponovite nekoliko puta ne mora značiti da seks nije dobar. Zapravo nam nisu potrebne stalne promjene podražaja, ako nas jedna vrsta podražaja uzbuđuje. Ako ste oboje opušteni i osjećate partnerovo tijelo, međusobno pratite tempo i uživate u tome, zadovoljavajući seks je siguran.


Zapravo jedina vještina i osnova svih osnova seksa, koju moraju znati dobri ljubavnici je znati osluškivati partnerovo tijelo. To međusobno slušanje vam vjerojatno zvuči kao floskula, koja ništa ne konkretno ne govori. Kada se naučite osluškivati uzdahe i tijelo, vidjet ćete koliko ćete biti opušteni i znat ćete da radite sa srcem!

izvor: www.intimatemedicine.com.hr