Ženska nevjera: To rade i mame kojima je dosadno i depresivne kućanice i glamurozne dame

...emocionalnu povezanost sa nekom osobom prije nego se upuste u seks. Bez ovih „mrskih“ emocija koje stoje ženama na putu, muškarac će se puno brže i lakše uvali u nevolju.

U stvari, u najnovijim istraživanjima muškaraci koji su varali svoje žene ili djevojke, u većini slučajeva nemaju želju završiti svoju ”službenu” vezu ili brak. Mnogi sebe opisuju kao sretno oženjene i zadovoljne svojim brakom, poslom i seksualnim životom.

Sa muške točke gledišta, varanje je isključivo ”ne propustiti priliku”, dakle, pogrešno mjesto, pogrešno vrijeme. Ne može se reći da muškarci ne varaju zbog toga što su nesretni, iz dosade ili zato što traže emotivnu povezanost koju više ne osjećaju sa partnericom, ali uglavnom nije tako: ponašaju se u skladu sa svojim nagonom, a ne razumom.

Zapravo, veće su šanse da će par ostati zajedno i izgladiti odnose kada muškarac vara, nego kada to radi žena. Ovo je dijelom i zbog toga što u našem društvu još uvijek postoje dvostruka mjerila – „momci su takvi kakvi su“, a za žensku nevjeru puno je manji prag tolerancije. Jedan od razloga je i taj što, kada žena fizički prevari svoga partnera sa drugim muškarcem, ona je emocionalno završila svoju raniju vezu.

Svakako, neke žene varaju i radi seksa, ali većina njih to radi jer dobija novu šansu za ljubav, potvrđuje sebi da je njihova prethodna veza stvarno završena. Žena koja vara često je ona koja ne želi da se stvari poprave. Već je uložila svoje vrijeme i trud i dosta joj je. Suviše je kasno za bilo što.

Evo nekih od znakova da žena vara ili razmišlja o tome:

- Ne zanima je više toliko kamo njezin partner ide i kada se vraća;
- Sređuje se za posao ali izgleda kako je previše ne zanima da li je partner smatra privlačnom;
- Manje je zainteresirana za seks sa partnerom;
- Provodi više vremena na poslu;
- Izgleda sretno, osim kada je u blizini partnera;
- Manje je tolerantna prema partnerovim prijateljima i obitelji;
- Postoje nerazriješeni problemi koji su ili ignorirani ili riješeni na način koji njoj ne odgovara;
- U braku je gdje su djeca u centru pažnje, roditeljstvo je glavna obaveza, zanemaruje se odnos muža i žene, sa malo prilika za romantične trenutke i vrijeme koje provode nasamo.

Ne postoji mnogo studija o ženskoj nevjeri, ali može se reći da ona postaje sve češća, naročito među ženama koje imaju vlastitu karijeru i financijski su neovisne.

Drugi razlog za nevjeru je i internet. Nevjera u krevetu često započinje kao nevjera u glavi, a digitalne tehnologije nude obilje prilika za razne emotivne (i uzbudljive) kontakte: povratak bivšeg, flert na radnom mjestu, prijateljstva na Facebooku koja prerastu u nešto više.

Mislte da vas vaša žena nikada neće prevariti? Razmislite još jednom. Kada se muškarci naljute zbog nečeg, oni pucaju na sve strane, ali žene se često zatvore u sebe i nagomilavaju svoje emocije – tako da čak ni ne možete pretpostaviti kako postoji problem u vašoj vezi dok ne bude kasno.

Kako kaže Helen E. Fisher, profesorica i istraživač na katedri za antropologiju na Univerzitetu Ratgers: „Muškarci žele misliti da žene ne varaju. I žene hoće da oni to misle pa tako svi igraju male psihološke igrice.”

izvor: BE92