Zašto ljubavna veza na daljinu uopće nije loša ideja?

... u istome mjestu, prenosi Daily Mail.

"Ljudi često kažu da ljubavne veze na daljinu ništa ne valjaju te da takve veze gotovo nikada ne uspiju. No ovo istraživanje pokazuje sasvim suprotne rezultate", kaže za Today profesorica Crystal Jiang sa Sveučilišta City u Hong Kongu.

Kako kažu znanstvenici, danas čak tri milijuna američkih parova čije su veze čvrste živi odvojeno, a taj trend je dobio i naziv "commuter marriages". Od 63 heteroseksualna para koja su sudjelovala u istraživanju čak 17 ih je prakticiralo vezu na daljinu. Tijekom mjeseci istraživanja znanstvenici su pratili parove koji su komunicirali putem mobitela, videochatova, e-mailom, SMS porukama i licem u lice.

Oni koji su bili u vezama na daljinu komunicirali su nešto rjeđe, no ono što je ključno je činjenica da su ti parovi osjećali "veću intimnost i povezanost" od parova između kojih nije stajala geografska udaljenost.

Za neke ljude veza na daljinu s vremenom je postala "zajednički odvojeni život", ali i određeni način života. Slavne osobe poput Tima Burtona i Helene Bonham Carter odvojeno su živjele, svatko u svojoj kući, tijekom najduljeg perioda svoje veze te su neprestano isticali prednosti takvog aranžmana.