Sedam stvari koje ne smiješ napraviti najboljoj prijateljici

S njom dijeli sve tajne, skrivene misli, želje i planove. Zajedno putuju, ljetuju, objeduju, šopingiraju, razgovaraju, uče, plaču i tako u nedogled. No, pored svih lijepih stvari ponekad se svaka od nas ogriješi o svoju najbolju prijateljicu. Evo nekih od najgorih grijeha koje nikako ne smiješ počiniti.

Lagati da joj je šminka/frizura besprijekorna

Maskara tvoje najbolje frendice se razmazala, pa sirotica izgleda kao da je spremna za maškare, a ti joj to odlučiš ne reći jersi ugledala onog zgodnog tipa kojeg obje snimate kako prilazi vašem stolu? Frizura joj izgleda katastrofa, a ti uporno tvrdiš da to nije istina. Život je pun malih smicalica i smiješnih nezgoda pred kojima se svakodnevno možemo naći, a prijatelji si pri tome trebaju pomagati. Zar nisi čula onu da je u dvoje sve lakše?

Biti ljubomorna na najbolju frendicu

Ljubomora prema najboljoj prijateljici nema opravdanja, bez obzira na razlog. To je tvoja sestra blizanka razdvojena od tebe pri rođenju i mjesta ljubomori ne bi trebalo biti. Kada prestaneš gledati svoju frendicu kao suparnicu u bilo čemu, bolje ćeš se osjećati i bolje ćete se obje zabaviti. Ljubomora je totalno glupa stvar koja stvara razdor i od koje nema koristi niti rezultira ičim dobrim.

Lagati joj u lice

Laganje je grozna osobina, a laganje najboljoj frendici je čin koji bi trebao biti kažnjiv i to po cijenu prijateljstva. Uvijek imaj na umu da su u laži kratke noge i da svaka laž kad-tad bude otkrivena, pa s tom mišlju izbjegavaj laži i budi iskrena prema svojoj frendici.

Izdati njezinu tajnu

Jedan od najvećih grijeha protiv najbolje prijateljice je odavanje njezinih tajni. Da je htjela da svi nešto znaju, ne bi to rekla samo tebi i u povjerenju, ali ti to ponekad namjerno ili olako zaboraviš. Onaj kratki trenutak u kojem si se osjećala važnom jer si pričala o nečemu što je ona rekla ili napravila, sigurno je prošao čak i prije nego je počeo i ne vrijedi gubitka povjerenja i prijateljstva.

Nabacivati se njezinom dečku

Auch! Vjerojatno grijeh broj jedan. To je najniži udarac tvojoj najboljoj frendici koji uvijek, kao nepošten udarac, uspijeva ostaviti bez daha. O ovom grijehu ne treba pisati puno, dovoljno je reći samo – NE!

Ogovarati ju iza leđa

Ogovarati nekoga čim okrene leđa i istovremeno tu osobu nazivati prijateljicom, i to najboljom, ne bi trebalo biti moguće. Nažalost, moguće je i redovito se prakticira. Ogovaranje i inače nije baš lijepa navika, no kad je tvoja frendica u pitanju, ono je jednostavno nedopustivo.

Ne pomoći joj

Za prijatelje se kaže da je su oni obitelj koju sami biramo, a pravi prijatelji se poznaju tek u nevolji. Život nije samo čokolada i cvijeće, pa kad se dogodi i nešto loše, kada se svi drugi brzo razbježe dok pravi prijatelji ostaju do kraja. Pruži prijateljici rame za plakanje i utjehu, pomogni joj kako možeš jer pomoć je plemenit čin koji će tvoja prijateljica sigurno znati cijeniti, a ti ćeš se osjećati super jer si joj pružila oslonac kada joj je bilo napotrebnije.

Izvor: index.hr