FOTO  ŽENE POMAŽU ŽENAMA Ovog Božića prikupljaju novac za sugrađanke oboljele od raka dojke

Sveta Petka Bileća

Udruga ‘’Sveta Petka’’ iz Bileće okuplja oko 40 žena oboljelih od karcinoma dojke. Brojnim akcijama i aktivnostima daju pozitivan primjer kako se i s najtežim bolestima može boriti složno i s osmijehom na licu. Ovoga puta, povodom Božića, organizirali su humanitarni bazar na kojem će sav prikupljeni prihod namijeniti za liječenje i neophodne terapije.

“Vjerujte, borimo se, najveća podrška smo jedna drugoj kao psihička podrška plus materijalna, što imamo da podijelimo kome je potrebno bilo koja kada ide u Foču ili Banju Luku, za Trebinje najmanje nekoliko ide tjedno. Više nas ne radi nego radi i žene koje su prije radile sada imaju minimalnu mirovinu, znači, bez novca, znate i sami da ne možemo nigdje. Ovim putem pozivam i apeliram na sve dobre ljude koji mogu da nam pomognu, da dođu, jer dobro čine i oni, a nama još veće dobro. Danas što nudimo od naših proizvoda koje smo napravili su vjenčići, zatim žito koje smo sijale i slama, kao i žito u zrnu koje je naravno potrebno za polaznika koji dolazi i koji nam služi”, kaže za Hercegovina.info Nataša Savić, predsjednica udruge ‘’Sveta Petka’’ iz Bileće.
Iz udruge poručuju da se redovnim kontrolama mogu spriječiti fatalni ishodi, a da svojim radom pokušavaju podići svijest, prvenstveno kod žena, kako bi se ranom dijagnostikom izbjegle komplikacije.

“Apeliram svim ženama, nebitna starosna dob, da idu redovno na preglede, da se nemaju čega ustručavati. To je za njihovo dobro, za svoje zdravlje i onda svih drugih, jer to je najbitnije, redovna kontrola je svakome čovjeku vrlo bitna. Kad čovjek ode i kada se otkrije na vrijeme, može se dosta riješiti i izliječiti, a ne daj Bože zakasniti.”

Na području općine Bileće registrirano je 50 žena oboljelih od raka dojke, a cilj udruge ‘’Sveta Petka’’ pored prikupljanja sredstava za liječenje je i jačanje svijesti kroz druženje i zajedničko djelovanje, a osmijesi koje krase ove hrabre žene veliko su oružje u njihovoj borbi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.