S kojim to kolegama nikad ne smijete izlaziti?

Posao te zadaci i obveze vezani uz njega sami po sebi mogu biti komplicirani, a ako još u sve to upetljate romantičnu vezu s frajerom s kojim radite, očekujte najgori scenarij, prenosi tportal.hr.

Naime, istraživanje internetskog portala Vault.com provedeno na 2.000 radnika koji su imali romantičnu vezu s osobom s posla, otkrilo je kako njih 30 posto smatra da im je ta veza narušila profesionalni i osobni ugled kod kolega. No to nije najstrašnije što vam se može dogoditi. Čak 18 posto ispitanika otkrilo je kako je zbog veze u tvrtki jedan od partnera morao napustiti posao.

Otkrivamo vam profil pet ljudi u uredu s kojima nikada ne smijete stupiti u romantičnu vezu ako želite izbjeći katastrofu.

Šef

Kad na jednu hrpu stavite seks, ljubav, obveze, profesionalni napredak, osobni rast u kombinaciji s romansom sa šefom, teško možete i pojmiti koliko duboko ćete se srozati kad svemu dođe kraj. Sa šefom nemojte izlaziti nikada.

Šefova žena ili žena nekog drugog kolege

Spavati s oženjenima nikad nije pametan potez, a kamoli ako su u braku s osobom s posla. Tek onda ste zabrljali i napravili poslovno samoubojstvo. Ako se to pročuje, a hoće gotovi ste u toj tvrtki, a vjerojatno su vam zatvorena vrata i ostalih sestrinskih tvrtki.

Dežurni zavodnik na poslu

Gotovo svaki kolektiv ima jednog zavodnika koji pokušava šarmirati sve kolegice, a najdraže su mu one nove koje još ne poznaju situaciju. Iza njega je uvijek oblak najnovijeg parfema, na njegovom licu blista šarmantni osmijeh, a koristi svaku priliku da vam dobaci neku seksi izjavu. I, naravno, pokušava vas uhvatiti nasamo. Upustite se u vezu s njim i garantiramo da ćete biti glavna tema tračeva u poslovnim kuloarima.

Stažist ili asistent

Toliko toga može krenuti krivo ako izlazite s novom osobom u tvrtki, stoga je ovo iskušenje najbolje zaboraviti. Nova osoba možda samo traži zaštitu iz koje će se na poslovnom i privatnom planu samo izroditi novi problemi.

IT stručnjak

On je možda šarmantan, zgodan i uz to uspješno i ekspresno rješava sve dosadne probleme koje vam zadaje kompjutor. E, upravo u tome može biti problem. Svaki poziv kad vam zakaže računalo i kad vaš dragi dođe da ga otkloni, pogledi, proučavanje i komentari kolega su zagarantirani. Još ako na poslu budete imali edukaciju iz novog programa, materijala za šalu na vaš račun neće nedostajati.