Pet brzih i zdravih ideja za doručak

doručak, nezdrave navike, Žitne pahuljice, bobičasto voće, pohani kruh, Tost, zdravlje, prehrana, manjkavost prehrane, doručak, preskakanje obroka, organizam, procesi u tijelu, doručak, Hrvati, doručak, greške, hrana za jelo, Mostar, edukacija, Celijakija , gluten, bezglutenski obrok, torta bez glutena, bezglutenska prehrana, ručak, doručak, hrana za jelo

Doručak je najvažniji obrok u danu, kojeg mnogi mladi često preskaču zbog nedostatka vremena ili volje da si nešto ukusno i zdrave spreme. Lakše je ući u jednu od brojnih pekarnica i pojesti u hodu, no zbog takvog ćete 'rješenja' nabiti kilograme, ali i njegovati nezdrave navike brze hrane.

Donosimo nekoliko zdravih i jednostavnih recepata za doručak zbog kojih više nećete preskakati najvažniji obrok u danu.
Tost od cjelovitih žitarica s kikiriki maslacem i bananom

Ovo je zdravi, a što je mnogima još važnije, ukusni doručak koji će se svidjeti svima (osim onima alergičnima na kikiriki). Iznenađujuće zdrava varijanta koja nudi velik izvor energije koji će vas zasigurno držati do ručka, u čemu kifla iz pekarnice vjerojatno neće uspjeti.
Tvrdo kuhana jaja i jabuka

Ovo je vrlo jednostavno za napraviti, jer se jaja skuhaju dok vi obavljate jutarnju higijenu. Kad pojedete jaja koja vam pružaju izvrstan izvor bjelančevina, uzmite još jabuku koju možete pojesti putem i osigurajte se vitaminima.
Žitne pahuljice i bobičasto voće

Žitne pahuljice su također idealan izbor doručka, a ako ih još pojačate nekim bobičastim voćem, nema boljeg izbora. Vjerujemo da ne trebate upute za pripremu ovakvog doručka, sve što vam treba su žitarice i mlijeko, a i jogurt može biti odličan izbor za umiješati 'pahuljice'.
Kajgana ili pohani kruh

Za ovo će vam trebat malo više vremena, a ukoliko ga imate, zašto ga ne utrošiti na ovakav ukusan i topao doručak. Kajganu vjerujemo da svatko zna napraviti, no nije zgorega ponoviti. Umutite jaja koja treba malo posoliti (dobro dođe i vegeta), te speći na tavi. Za pohani kruh dobro je iskoristiti već pomalo suhi kruh koji ćete umočiti u jaja koja ste prethodno umutili u tanjuru te ga postom lagano speći na tavi. Uz spohani kruh jako dobro paše vrhnje, stoga isprobajte tu varijantu uz čaj.
Tost i marmelada

Vrlo jednostavno i ukusno rješenje za doručak. Ukoliko imate toster, ubacite u njega dvije kriške kruha. Kada se zagriju na njih namažite margarin i marmeladu te to pojedite uz čaj. Nećete požaliti što ste se odlučili za takav doručak umjesto 'pizza cuta' iz pekarnice.

Izvor: srednja.hr