Nevjera se sve više oprašta, a ovo je postao najčešći razlog za razvod

Znanstvenici su proučavali više od pet milijuna razvoda u Velikoj Britaniji koji datiraju još od 70-ih godina prošlog stoljeća do danas. Utvrdili su da je u današnje vrijeme upola manje onih koji kao razlog razvoda navode nevjeru.

Naime, 70-ih godina zbog prevare se raspadalo 29 posto brakova, a danas je ta brojka svedena na 15 posto. Modernim parovima razlog za raskid braka je nerazumijevanje. Taj razlog je navelo čak 47 posto razvedenih parova, dok se 70-ih godina zbog tog razloga razvelo 28 posto parova.

The Guardian piše da su neki kao primjer nerazumnog ponašanja partnera navodili suprugovo nerazumijevanje i nabijanje krivnje ženi ako je željela izaći s prijateljicama, muževe koji su se odlučili na promjenu spola te situacije kad je jedno od supružnika uzelo s računa svu obiteljsku štednju.

Istraživanje je provedeno u kolovozu 2013. godine. Utvrđeno je i da će se najviše parova koji imaju djecu odlučiti za razlaz nakon dječjih školskih praznika, a nedavna studija koja je provedena na Sveučilištu Kansas pokazala je da su parovi koji se od početka prepiru oko financija izloženiji riziku rastave braka.

magazin.net.hr