Nada Dalipagić: Način oblačenja za mene predstavlja radost, a ne opterećenje

Osim što je poznata kao prava profesionalka u svome poslu i jedna od najboljih odvjetnica u BiH, ona je i prava mostarska dama koja mnogo pozornosti poklanja svom izgledu i stilu odijevanja. Birana je za ženu godine, za bh. damu s najboljim stilom, najbolje odjevenu Mostarku, dobitnica je brojnih priznanja i nagrada. U razgovoru za Dnevni list Dalipagić govori o svojoj omiljenoj temi - modi, stilu i ljepoti.

Koliko je profesija kojom se bavite utjecala na Vaš stil oblačenja?

- Nema nikakve dvojbe da je profesija kojom se bavim utjecala na moj način odijevanja. Naime, kako sam cijeli život u pravosuđu, to s jedne strane nalaže stroži način odijevanja, što ne znači da je taj stil manje zanimljiv i dopadljiv. Naprotiv, to vam daje određenu mogućnost za dodatni izražaj i kreativnost. Vrijeme izvan ureda daje mogućnost dodatne razigranosti bojama ili kreacijom.

Obvezuje li Vas to što ste poznata osoba da ste uvijek i na svakom mjestu besprijekorno obučeni? Predstavlja li Vam to ponekad opterećenje?

- Način oblačenja za mene predstavlja radost, a ne opterećenje. Ne razmišljam o tome jesam li besprijekorno obučena, nego se jednostavno vodim idejom da je to što obučem ne samo ugodno za oko, nego da se u istom osjećam lijepo, da me ništa ne sputava i da to izražava moje trenutačno raspoloženje. Volim žive boje, osobito crvenu, jer mi ta boja daje određeni polet te dodatnu životnu radost.

Jeste li često imali promašenih investicija, da ste kupili nešto što poslije nikad niste odjenuli? Pamtite li neku svoju kombinaciju koju danas nikako ne biste odjenuli?

- Da, imala sam mnogo, kako Vi kažete, promašenih investicija - nešto što me trenutačno obraduje, a kasnije to ne odjenem, ali mislim da je to odlika svih žena i da se tim ne treba posebno opterećivati. U određenim fazama svoga života voljela sam neke kombinacije o kojima bih danas sigurno dobro razmislila bi li ih odjenula, ali i to smatram normalnim jer i dob žene, bez obzira koliko mi to negirali, ipak određuje i mogućnost i svrsishodnost određenog stila odijevanja.

Koliko se Vaš stil promijenio od srednjoškolskih dana? Kakav je tada bio?

- Moj stil oblačenja od srednjoškolskih dana se zasigurno promijenio jer je raniji bio mladenačkiji, razigraniji, iako sam do današnjeg dana zadržala ljubav prema boji, a posebno crvenoj, što za mene predstavlja određenu životnu radost.

S kim najradije volite ići u šoping?

- U šoping najradije idem sa svojim kćerkama - Danijelom i Jelenom, a nerijetko i s prijateljicama.

Možete li izdvojiti par najmilijih stvari iz Vašeg ormara?

- Posebno volim krzna jer ona predstavljaju ne samo lijep komad, uvijek atraktivan, nego i komad odjeće u kojem se osjećam ugodno, a to je konačno i moj prepoznatljivi stil.

Čije savjete slušate kada je u pitanju Vaš stil?

- O odijevanju uvijek razgovaram sa svojim kćerima, na kavici s prijateljicama, a volim poslušati i mišljenje meni dragih dizajnera.

Što mislite o današnjim modnim trendovima? Odobravate li npr. zakovice, poderane tajice, traperice? Jesu li kod nas ljudi dovoljno maštoviti i smjeli za neke modne ekstravagancije?

- Zakovice, poderane tajice i traperice zasigurno ne predstavljaju moj stil odijevanja, ali to odobravam za onog tko to zna nositi i kada to predstavlja osobnost.

Što, po Vama, čini nečiji stil?

- Stil odijevanja je više od samo onoga što smo obukli. On predstavlja našu osobnost, poruku koju upućujemo o sebi i svom ponašanju, želju da se dopadnemo, provociramo ili jednostavno sebi ugodimo.

Tko je, po Vama, najbolje odjevena žena i zašto?

- Poznajem mnogo izuzetno dobro odjevenih žena, a to su žene koje upravo odijevanjem ističu svoju osobnost, pokazuju da su posebne i da ne pripadaju nijednom stereotipu.

Kada je u pitanju kozmetika, što je u Vašem neseseru "must have"?

- Ono što nužno moram imati u svom neseseru su vlažne maramice, dezodorans i ruž za usne.

Postoje li neki beauty rituali kojih se pridržavate?

- Zasigurno neće proći nijedan tjedan da ne odem kod frizera, niti mjesec da ne odem kod pedikera. To je nešto što njegujem godinama.

Vaš savjet čitateljicama...

- Moj savjet čitateljicama je da budu svoje, jedinstvene i posebne, da njeguju stil odijevanja koji ih raduje i čini posebnim. Kao općenito u životu, da postave sebi cilj i bez straha idu k ostvarenju istoga. Ne treba se opterećivati bilo kakvim stereotipima ili svrstavanjima što se tiče izgleda jer svatko je od nas jedinstvena osoba i tako se trebamo i doživljavati.

Dnevni list