Muškarci gube razum čim vide atraktivnu ženu

Muškarci već pri pogledu na lijepu ženu postaju vrlo skloni upadanju u nevolje i izazivanju i pretrpljivanju teških nesreća, potvrdili su ovih dana znanstvenici.

Samo gledanje u privlačnu žensku osobu vrlo brzo potiče muškarce na upadanje u mnogo opasnije situacije i spremnost na znatno veće rizike nego koji trenutak prije toga.

To ih može nerijetko odvesti u ponižavajuće neuspjehe, ali i u posve konkretna tjelesna stradanja.

Do tako dramatične promjene ponašanja, a posljedično i okolnosti u kojima se muškarci i njihova okolina zatim nađu, dolazi zbog naglog porasta razine spolnog hormona testosterona u njihovu organizmu, pokazuje studija koju su proveli psiholozi i drugi znanstvenici Sveučilišta u Brisbaneu, u australskoj pokrajini Queensland.

Profesor Bill von Hippel, koji je vodio studiju, potvrdio je da je početna točka interesa bilo ponašanje surfera na valovima australskog priobalja koji su upadali u znatno veće rizike, postizali bolje rezultate, ali imali i češće nesreće kada su ih s plaže gledale zgodne žene .

Profesor Von Hippel navodi da je to ponašanje uvjetovano evolucijski ojačanom potrebom isticanja muškosti pred potencijalnom seksualnompartnericom.

jutarnji list