Milijunaši traže žene: Evo koji su uvjeti!

...onda biste bili ozbiljan kandidat za ženu kineskog milijunaša.

U Kini je održano natjecanje na koje se prijavilo više od 1.300 žena koje su morale pokazati svoje vještine u peglanju, kuhanju i čišćenju. Sve to s jednim ciljem - kako bi izašle s nekim kineskim milijunašem. Naime, najboljih 50 će sljedećeg mjeseca dobiti priliku izaći s kineskim milijunašima čiji se identiteti čuvaju u strogoj tajnosti, piše Alaska Dispatch.

No, velom tajne nije obavijen i podatak o njihovom bogatstvu. Organizatori tvrde da je svaki od njih 'težak' najmanje 25 milijuna dolara. Kako bi osvojile izlazak, djevojke nisu morale pokazati samo svoje vještine u kuhanju i čišćenju , već su morale i crtati kako bi psiholozi mogli ocijeniti njihovo psihološko stanje. Također, organizatori su razgovarali i s njihovim prijateljima i kolegama s posla kako bi doznali što više o njima.

Ovo natjecanje je podiglo dosta prašine u Kini te izazvalo žestoku raspravu na internetu. Mnogi smatraju da takvo ponašanje prema ženama nije prikladno. No, organizatori tvrde da su tu da bi pomogli milijunašima, ali i ženama.

'Prošle godine sam došao na ideju da organiziram ovakvo natjecanje i to kada mi se jadan prijatelj koji je jako bogat požalio da ne može pronaći ženu za sebe', kazao je Cheng Yongsheng. Dodao je da smatra da kako je milijunašima teško pronaći ženu jer nisu toliko snalažljivi i društveni kao što ljudi pretpostavljaju te da od silnoga posla često nemaju vremena ni energije za ići na spojeve.