Koje komplimente žene najviše vole čuti

Čak 43 posto žena opsjednuto je svojom težinom i najsrećnije su kada okolina primijeti njihovu vitku liniju. Četiri od deset žena čini srećnim kada muškarac kaže da imaju lijep osmijeh. Ono što žene još vole da čuju jeste i da lijepo mirišu, imaju lijepu kosu, prekrasne oči, da im lijepo pristaje određena boja...

Ženama nikada ne smijete reći da su debele. Na listi nepoželjnih komentara su i da izgledaju umorno, neraspoloženo ili da liče na jednog od roditelja.

"Žene su kompleksna bića i muškarci griješe kada misle da ne mogu pogriješiti sa davanjem komplimenata. One najviše vole komplimente koji sugerirajuu da su lijepe, imaju lijepe zube, usne, kosu ili noge. Međutim, ukoliko joj spomenete nešto što ima veze s kilažom, sve će krenuti po zlu", tvrdi predstavnik kompanije koja je provela studiju, prenosi Daily Mail.

Samo 50 posto žena dobro podnosi komplimente, a na nesreću muškaraca čak 36 posto njih pogrešno razumije lijepe riječi pa će tako ako joj kažete da ima obline, ona to protumačiti kao da je debela. Na komentar da su lijepo našminkane, 14 posto njih će pomisliti da su pretjerale.

"Zbog toga većina muškaraca strahuje od dijeljenja komplimenata. Samo ga treba pravilno formulirati kako ga žena ne bi pogrešno shvatila", rekli su autori studije poručivši da muškarac ženi mora dati barem jedan kompliment svaki dan.