Kako dobro organizirati mali stan

Kako dobro organizirati mali stan

Male prostorije treba znati dobro iskoristiti pa tako pazite na sve površine, ne samo podove, koje često nenamjerno opterećujemo raznim ormarima ili ladičarima.

Iskoristite sve površine

Zidove iskoristite za police i visoke elemente do stropa u koje možete spremati sezonsku garderobu ili stvari koje ne koristite često. Imate li primjerice starinske prozore s dubokim klupicama, i one su idealno mjesto za pohranu manjih stvari, a ne samo cvijeća. Ovisno o tome koliki vam je krevet, on može biti idealno mjesto da ispod njega pohranite neke veće stvari, a sve će zajedno bolje izgledati ako krevet ima ladicu.

Organizacija ormarića

Sitne stvari najčešće nam zadaju puno muka. Papire možemo uredno složiti u fascikle i ladice, a male stvari uvijek se pogube po kutovima ili raznim priručnim kutijama. Jedna od ideja jest ta da kupaonski ormarić organizirate pomoću kukica i magneta. Lako ih je namjestiti, neki imaju i samoljepljive trake pa nije potrebno bušenje. Na magnete možete staviti stvari poput škarica i grickalice ili ukosnica, a na kukice objesiti stvari poput gumica za kosu. Za duguljaste stvari poput češlja ili toplomjera uzmite obične posude. Mogu vam čak poslužiti i stare staklenke iako to zahtijeva poseban oprez budući da mogu oštetiti umivaonik i porezati vas ako slučajno padnu.

Kuhinja

Kada se prostor male kuhinje iskoristi za sve potrebne aparate, manje je prostora za ormariće. No i tome se može doskočiti. Preostale prazne zidove iskoristite kao izložbeni prostor pa nabavite trendi ploče na koje se mogu staviti kukice sa željenim razmakom. Iskoristite ih za vješanje tava i sličnog posuđa koje se može objesiti jer to znači malo više mjesta u ladicama. Isto tako, između gornjih i donjih ormarića možete staviti željezne šipke s kukicama i objesiti pribor za kuhanje ili postaviti mini police sa začinima. Sve to ostavit će vam više prostora u ladicama za ostale stvari i namirnice.

izvor: tportal.hr