13 stvari koje muškarce privlače više od dobrog izgleda kod žena

Da izgled privlači "na prvu", to je istina, međutim, ono što se muškarcima sviđa kod nas žena često nema veze s izgledom, veličinom grudnjaka, je li kosa dugačka ili kratka i ostalim sličnim stvarima. Vjerovali ili ne, postoji najmanje 13 potpuno ne-fizičkih stvari koje muškarce dugoročno privlače puno više nego samo vanjski izgled, i, sigurni smo da vaš dragi može nabrojiti i još puno više tih karakteristika i potvrditi kako se u vas nije zaljubio samo zbog vašeg tijela, predivnih očiju ili mekih usana.

Zanima vas što to sve privlači muškarce i što im se sviđa kod žena? Nastavite čitati jer većina muškaraca voljela bi biti u vezi sa ženom koja:

1. ... je spontana.

Ovakva djevojka se zna prilagoditi svakoj situaciji, ona je uvijek spremna na isprobavanje novih stvari i muškarci to obožavaju. Većina muškaraca neće pjevati pred nama (isključujemo profesionalne pjevače), ali obožavaju čuti nas kako pjevamo (čak i ako ne zvučimo savršeno), vole nas vidjeti kako s osmjehom na licu plešemo po kući, vole kad pristanemo biti dio planova koje je on isplanirao i bez nekakve najave. I što je najvažnije vole kad smo mi - mi, prirodne, opuštene i ponekad pomalo luckaste.

2. ... zna slušati.

Većina muškaraca cijeni ženu koja dozvoli i njemu da dođe do riječi, ali i onu koja je sposobna saslušati ga bez predbacivanja, bez onog "jesam ti rekla!" ili bez komentara što bi ona napravila da je bila na njegovom mjestu. Znate o čemu govorimo - samo sjedenje i slušanje (i mislimo zaista na slušanje ne "kroz jedno uho unutra, kroz drugo van") kojim mu pokazujete koliko vam je stalo do njega i njegovih razmišljanja. A to uključuje i strpljivost jer muškarcima treba malo više vremena da "procesiraju" svoje probleme prije nego požele o njima otvoreno popričati. Treba li i nama isto takav muškarac? Itekako, a upravo su ovako veće šanse da će on imati potrebu i vama uzvratiti istu uslugu.

3. ... je uspješna i ispunjena.

Žene koje zaista uživaju u onom što rade zaista su privlačnije, što znači da morate prestati sa žalopojkama o stvarima koje nemate i koje želite, i počnite više uživati u stvarima i ljudima koje imate. To ne znači da morate biti neopisivo lijepi, imati nevjerojatno dobro plaćen posao, impresivan životopis ili što god već - to se odnosi na činjenicu da ste sretni u svojoj koži, pozitivno razmišljate i svjesni ste vlastitih vrijednosti.

4. ... zna uživati u hrani.

Zdravo se hraniti, voditi računa o prehrani i pokušati skinuti višak je jedno - opsesivno brojiti kalorije i vječito biti na dijetama je nešto sasvim drugačije. Dok je prvo dobro za vaše zdravlje i samopouzdanje, drugo nije dobro za vas, niti će impresionirati njega. To što ste spremni otići u restoran ili pizzeriju, na opuštanje i zabavu, i što govorite o tome kako je hrana ukusna (umjesto koliko ćete se udebljati i kako je on kriv jer vas vuče na takva mjesta) pokazuje mu kako imate samopouzdanja i koliko je lako i ugodno provoditi vrijeme s vama, bez nekih presinga...

5. ... zna kuhati.

Naše bake znale su govoriti kako put do muškog srca ide kroz želudac. I iako znamo da to nije jedini način, to definitivno jest jedan od načina, i to prilično dobar način (naravno, ovisno o muškarcu). Većinu muškaraca impresionirat će žena koja uživa u kuhanju i koja to čini dobro - to je trenutak kada se kod njega aktivira tradicionalni dio mozga i daje mu do znanja kako je to žena koja će se znati pobrinuti za njega nakon braka. Ovo je klišej, znamo, ali čak se i stručnjaci slažu oko ovog.

6. ... je prirodna, iskrena i svoja.

Postoji mnogo djevojaka koje su spremne na svašta ne bi li "upecale" muškarca na kojeg su bacile oko. Od lažiranja fizičkih atributa - umjetnih noktiju, ekstenzija, tone šminke... do izmišljanja kojekakvih priča o sebi i drugima. Takva će ih možda zainteresirati na "prvu loptu", ali prije ili kasnije istina će izaći na vidjelo, a nitko od nas ne voli kad mu se laže ili kada ga se zavarava. A to pak nas ponovo vodi do one idealne otvorene, spontane, iskrene djevojke koju muškarci vole - djevojke koja se obožava smijati i nije ju briga što su joj prednja dva zuba malo razdvojena ili jer ima tanke usnice, djevojke koja zna ispričati šalu i kojoj će se sama smijati, djevojke koja neće dobiti živčani slom ako joj se maskara malo razmazala...

7. ... je spremna na kompromise.

Svatko od nas želi uz sebe osobu koja je spremna ponekad popustiti ili voljna pronaći rješenje koje će biti prihvatljivo za oboje. Zato se nadam da ste spremni na kompromise, jer iako se njima sviđaju i velike grudi ili duge noge, svi oni slažu se da je za dugoročnu vezu karakteristika pristajanja na kompromise puno važnija. A ona je važnija i za dulju, sretniju i kvalitetniju vezu.

8. ... je brižna.

On želi znati koliko vam je stalo do njega, no, budite pažljivi - jer kako se kaže "što je previše, ni s kruhom nije dobro", a konstantno ponavljanje "Volim te... volim te..." može izazvati kontraefekt i samo ga odbiti, a budimo realni - koga i ne bi? Prosječan muškarac reći će vam da vas voli jednom i pokazati vam koliko vas voli pet puta. Pokušajte i vi više pokazivati ljubav nego li je verbalizirati. Skuhajte mu čaj ili juhu kad je prehlađen, ponekad mu priredite ugodno iznenađenje, saslušajte njegove probleme - pokažite mu sve što mu želite reći jer je ovo jedna od važnijih kvaliteta koje se muškarcima sviđaju kod žena.


9. ... ima smisao za humor.

Smisao za humor veoma je važan i nama ženama, kao i muškarcima, osobito kada je u pitanju osoba s kojom se žele skrasiti. Zašto se to njima sviđa? Žele li nekoga tko će razumjeti njihove šale i smijati se s njima, žele li nekog tko će njih nasmijavati ili pak samo žele pronaći nekog pozitivnog tko zna prepoznati smiješnu stranu života koji ponekad zaista zna biti težak i kompliciran? Vjerojatno sve od toga vrijedi, a i nije niti važno, jer život je uvijek ljepši s osobom koja se zna dobro zabavljati i potaknuti druge na smijeh.

10. ... dobro vozi automobil.

Iako se naši muški često žale na ženske vozače, većina njih će se složiti da je vožnja automobila veoma važna za modernu ženu. A mnogi od njih će otići i korak dalje i priznati koliko obožavaju ženu koja se dobro snalazi za volanom i na cesti... Ima neke logike u tome...

11. ... je snažna.

Iako su muški možda fizički snažniji od nas žena, i mi žene možemo itekako biti snažne, ako ne već fizički onda mentalno - a upravo ovu kvalitetu muškarci itekako cijene kod žena. To ne znači da mu ne morate s vremena na vrijeme dozvoliti da vas spasi iz neke škakljive situacije (jer oni vole biti naši zaštitnici), ali isto tako on mora znati da ćete biti uz njega i u teškim trenucima kao moralna i emocionalna potpora. On mora znati da uz njega postoji snažna stijena, ispod vaše fasade nježnog leptirića, za koju se može uhvatiti - žena na koju može računati.

12. ... može biti jedna od dečki.

Da, on voli što ste vi ženstveni i nježni, ali isto tako neće škoditi ako mu, s vremena na vrijeme, pokažete da imate i svoju muškobanjastu crtu, te da i s vama može uživati u većini istih stvari kao i sa svojim dečkima. To ne znači da im se uvijek morate prikrpati - ostavite neke trenutke samo njemu - no isto tako ne znači da ga morate svaki puta odbiti kada vas pozove.

13. ... ima majčinske instinkte.

Prije nego li se dugoročnije obavežu većini muškaraca barem će jednom pasti na pamet misao o tome dijelite li iste ili slične interese, a to se odnosi i na pitanje obitelji. On želi nekoga tko će se brinuti o njemu... a zauzvrat, on će se brinuti o vama. Oni također žele nekoga tko će se jednog dana znati brinuti o djeci na najbolji mogući način.

Eto, ne morate izgledati kao supermodel kako biste oborile muškarca s nogu. Ako tako izgledate, to vam svakako neće odmoći, no to nije jedino na što muškarci obraćaju pažnju, oni ipak nisu toliko površni koliko to mi mislimo, ili kakvima se oni ponekad prikazuju.

Pitajte svog dragog kad je odlučio da ste vi ta s kojom želi provoditi više vremena? Kada je znao da s vama želi dulju vezu ili brak?

zena.hr