KAD MOMAČKA VEČER PRIJEĐE GRANICE Glumili teroriste i oteli mladoženju pa dobili tužbu

svadba,momačka zabava,mladoženja,tužba

Momačka zabava u sjevernoj Italiji završila se podizanjem optužnica za "uzbunjivanje javnosti" protiv devet muškaraca koji su se pretvarali da su teroristi koji namjeravaju oteti mladoženju.

Mladoženji, nesvjesnom da je predmet neslane šale, prijatelji naoružani pištoljima, s crnim šljemovima i fantomkama, u subotu u predgrađu Torina začepili su usta, utovarili ga u kombi i krenuli u brzu vožnju.

Međutim, ideja o lažnoj otmici se nije odvijala onako kako je zamišljena i planirana.

Prijatelji mladoženje su se navodno pretvarali da su teroristi Islamske države, zbog čega je policija odmah primila veći broj poziva uznemirenih građana i krenula u akciju, a londonski "The Guardian" je prenio da se jedan stariji čovjek onesvijestio posmatrajući događaj sa svog prozora.

Policija je postavila kontrolne punktove širom gradskog područja i pokrenula potjeru za "otmičarima" i zarobljenikom.

Kombi je pronađen ispred kuće jednog od muškaraca, a mladoženja, koji je još uvijek bio vozilu i dalje nije bio svjestan da je sve bila šala njegovih prijatelja, prenio je ''Torino today''.

Policija je zaplijenila lažno oružje, šljemove, fantomke i odjeću s oznakama Islamske države i podnijela tužbu za uzbunjivanje javnosti protiv sudionika u ovoj nesvakidašnjoj namještaljki.