DOLAZI U SARAJEVO Tony Cetinski izazvao reakcije zbog nastupa u BiH

Tony Cetinski

U veljači se obilježava 40. godišnjica održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a najava koncerta hrvatskog pjevača Tonyja Cetinskog povodom te godišnjice izazvala je negativne reakcije.

Direktor Turističke zajednice Županije Sarajevo, Haris Fazlagić, i ministar kulture i sporta Županije Sarajevo, Kenan Magoda, na svojim Facebook profilima najavili su koncert hrvatskog glazbenika.

'Obilježavanje 40 godina od održavanja ZOI 84 i poklon našem gradu, građanima i turistima. Sarajevo je opet centar Europe i svijeta u svakom smislu kako davne 1984. godine tako i danas. Dobrodošli', poručili su.

Na društvenim mrežama oglasila se bosanskohercegovačka influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković koja je pokazala ogorčenje zbog izbora pjevača za ovu manifestaciju.

Sadržaj se učitava...

'Baš me zanima da li bi itko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo dešavanje pozvao pjevača koji nije iz njihove zemlje…evo odgovorit ću vam - NIKADA! Pored toliko mladih perspektivnih pjevača iz BiH i živućih legendi ti zoveš nekoga 'sa strane' za obilježavanje 40god. ZOI-a?! Šta je s glavom??? NO COMMENT!!! P.S. Manifestacija jest bila ExYu ali u BiH treba narod da se osvijesti da ta ista Yuga u regionu nikoga više ne zanima i da svako ima svoju državu koju voli više od svega, pogotovo ZOI-a od prije 40 godina i da SAMO BIH financira taj koncert 10.02. Hvala', poručila je Hana.

Sadržaj se učitava...

Ova odluka nije se svidjela ni bosanskohercegovačkom pijanistu i kompozitoru Vladi Podanyju koji je poručio kako zbog ove odluke napušta Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

'Odvratno, 40 godina od Olimpijade a vi dovlačite nekog ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine. Tony je super, vrhunski izvođač ali što se volite uvlačiti u guzove svima van granica naše zemlje. Sram da vas bude. Ugasili ste nam umjetnike, kulturu, sreću i uvozite je da bi opravdali vaše “uloge” u tome. Zato napuštam Sarajevo i BiH. Sa ‘vama’ ne želim da dijelim ni zrak', napisao je Vlado Podany.

Koncert će se održati 10. veljače od 20 sati.