VIDEO  Čitlučanka Ivana Soldo napravila burek s mangom, pa oborila MasterChef žiri s nogu

Ivana Soldo MasterChef
Nova TV

Ivana Soldo, simpatična djevojka iz Čitluka, zajedno sa svojom kulinarskom partnericom Larom oborila je MasterChef žiri s nogu.

Kandidati su se našli pred zanimljivim zadatkom. Stjepan, jedan od članova žirija, stao je pred njih i objasnio: „Od vas želimo da kuhate kao da ste jedna osoba. I to doslovno.“ Melkior je dodao zanimljiv detalj - da će biti vezani s pregačama na leđima. Ovogodišnji kandidati bili su šokirani ali i znatiželjni jer se ispred njih nalazilo jedno od najbizarnijih kulinarskih iskustava koje su ikad imali." „Gledam u njih i čekam da kažu da se šale“, prokomentirala je Ivana.

Ivana Soldo MasterChef

Kulinarski izazov koji uzrokuje glavobolju

U epizodi ranije, kada je završio izazov pod nazivom "Pakao i raj", titula je završila na tanjuru ženskog tima iz raja, Sarah i Kristine. Ova pobjeda donijela im je prednost koja je na neobičan način protresla preostale natjecatelje. Nisu samo birale namirnice za novo kuhanje, već su i neke od parova rasparile i presložile.

U epizodi koja se emitirala u petak mogli smo vidjeti da su se kandidati suočavali s izazovom koji im je doslovno zadavao "glavobolju", ali ih je istovremeno i zabavljao. Parovi su bili zavezani jedni za druge i morali su surađivati na potpuno nov način, što je donijelo niz komičnih situacija. Međutim, ideja za jela nije im nedostajalo. Prvo zvono skrivalo je ramstek, ispod drugog se krilo mješano mljeveno meso, dok se ispod trećeg zvona skrivao juneći odrezak. Ova tri odabrana jela su bila ključna za izazov, a pobjednice Sarah i Kristina imale su zadatak rasporediti ih parovima prema vlastitom odabiru.

Ivana Soldo MasterChef

Svaki par dobio je svoj set namirnica za jelo kao i posebnu zdjelu u kojoj će ga pripremati. Međutim, uz glavne sastojke, natjecatelji su imali priliku koristiti deset dodatnih namirnica koje su mogli nabaviti u dućanu. „Ispalo je da nam je deset namirnica malo“, komentirala je ova simpatična Čitlučanka.

Oduševljeni žiri pružio ovacije nakon što je kušao jelo

Prava Hercegovka, baš onakva kakva Ivana jest, ne bi mogla proći bez predstavljanja jednog od omiljenih jela ovog područja - bureka. Bilo je pravo zadovoljstvo gledati ovu Čitlučanku kako s ljubavlju priprema burek, s puno pažnje i vještine u svakom sloju tijesta. Njezine vješte ruke znaju kako stvoriti savršenu ravnotežu između hrskavog i sočnog, tako da svaki zalogaj bureka na kraju bude poput malog umjetničkog djela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ovo poprilično "jednostavno" jelo ne bi osvojilo srca žirija da se nisu poigrale s okusima i stvorile hrabru kombinaciju nečega što izgleda nespojivo na prvi pogled. Burek su poslužile s umakom od cvjetače i manga. Ova hrskava i ukusna kreacija po svemu sudeći bila je pravo umjetničko djelo koje je rođeno iz kulinarske avanture i maštovite igre s okusima, a o tome svjedoči i reakcija žirija.

Kada su Melkior, Stjepan i Damir degustirali ovo u najmanju ruku neobičano jelo, nisu mogli suspregnuti svoje oduševljenje. Impresionirani okusima ali i kreativnošću natjecateljica Ivane i Lare, nisu mogli ništa drugo nego spontano zapljeskati.  „Ovo je reakcija koju svi priželjkuju u MasterChefu“, izjavila je Ivana. „To je velika nagrada kad dođeš bez ideje, a onda dobiješ pljesak od sve trojice“, dodala je Lara.

Ivana Soldo MasterChef

Stjepan je bio toliko ugodno iznenađen ovim jelom da nije mogao sakriti svoje oduševljenje. S riječima hvale, rekao je svim prisutnima kako mu je iskreno žao što ostali kandidati ne mogu okusiti ovu gastronomsku poslasticu. „Boom u ustima! Kapa do poda“, zaključio je.

Ivana Soldo MasterChef

Obitelj Soldo s ponosom slavi Ivanine uspjehe.

Kontaktirali smo i Ivaninu mamu Nataliju da je upitamo kako se osjećaju povodom ovog uspjeha. "Ponosna sam na našu Ivanu. Uvijek je imala talent prema kuhanju, a sada se taj talent širi i svijet ga polako prepoznaje. Bez obzira na ishod, Ivana ima našu podršku i ljubav", rekla je za Hercegovina.info.

Imunitet kao kulinarski štit

Najboljim parovima u natjecanju proglašeni su Josip i Asmira, te Lara i Ivana. S obzirom da je zlatna kartica imuniteta samo jedna, ovo itekako prestižno priznanje osvojile su Lara i Ivana. Odlučujući trenutak donio je osmijeh na njihova lica, a Ivana nije mogla sakriti svoje zadovoljstvo. „Drago nam je jer je to imunitet izgrađen na tradiciji s dodatkom modernog“, izjavila je. 

Dobitkom ovog imuniteta, Ivana i Lara su si osigurale mirnu i sigurnu budućnost u natjecanju (barem na neko vrijeme). Taj imunitet možemo usporediti s nekom vrstom "zaštitne kacige" koja ih čuva od ispadanja tijekom cijelog sljedećeg ciklusa natjecanja. To znači da bez obzira na izazove i ocjene žirija u idućim krugovima natjecanja, Ivana i Lara će ostati u igri. To je prilika da se fokusiraju na svoj razvoj, eksperimentiraju s jelima i stvaraju nevjerojatne kulinarske kreacije, znajući da su zaštićene i da imaju slobodu izražavanja svoje kreativnosti u kuhinji.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.