10 GODINA OD NESREĆE Zašto supruga Michaela Schumachera krije u kakvom je stanju?

Michael Schumacher
Getty Images

Prošlo je točno 10 godina otkako je Michael Schumacher 29. prosinca 2013. doživio tešku nesreću na skijanju u francuskom odmaralištu Meribel. On je udario glavom u stijenu dok je skijao izvan staze u Meribelu, no iako je nosio kacigu, ozljede su bile vrlo ozbiljne. Hitno je helikopterom prebačen u bolnicu, piše Stil

Nakon dvije operacije, Schumacher je šest mjeseci bio u medicinski induciranoj komi kako bi se smanjio otok mozga. Potom je prebačen u drugu bolnicu u Lausanni u Švicarskoj nakon što je izašao iz kome 2014. godine i konačno mu je dopušteno da se vrati u svoj dom na Ženevskom jezeru nakon 250 dana. Uslijedile su godine kada je Schumacherovo stanje bilo strogo čuvana tajna, a njegova obitelj svela je javne izjave na minimum.

'Zajedno smo, živimo zajedno kod kuće', rekla je tada Corrina, Schumacherova supruga, koja je nesreću opisala kao nešto što nije mogla sanjati ni u najgoroj noćnoj mori.

'Radimo terapiju, činimo sve što možemo da se Michael osjeća bolje i ugodnije, i da jednostavno osjeti našu obitelj, našu povezanost. Jako nam nedostaje, ali on je još uvijek tu...'

Obiteljski prijatelj otkrio je medijima da je Michael živ samo zahvaljujući supruginoj žrtvi:

'Proveo sam puno vremena s Corrinom otkako je Michael doživio ozbiljnu nesreću na skijanju', rekao je njemačkim novinama Bild te dodao: 

'Ona je sjajna žena i vodi obitelj. Nije to očekivala. Dogodilo se iznenada i nije imala izbora. Ali ona radi sjajan posao. Ja joj vjerujem, ona meni. Zahvaljujući radu njegovih liječnika i suradnji Corrine, koja je željela da preživi, preživio je, ali s posljedicama.'

No, nikome zapravo nije jasno u kakvom je stanju Michael Schumacher, a još veću slavu oko cijelog slučaja stvara činjenica da njegova obitelj ne iznosi dodatne detalje. Zbog tajni i šutnje stvaraju se priče koje nisu istinite.

'Paraliziran je i ima problema s pamćenjem', priznao je jedan od njegovih prijatelja.

Ipak, Corrina je u Netflixovom dokumentarcu ispričala zašto ne govori o detaljima suprugova zdravlja.

'Trudimo se nastaviti kao obitelj onako kako je Michael volio i dalje to čini, i nastavljamo sa svojim životima. Jako mi je važno da može nastaviti uživati ​​u svom privatnom životu što je više moguće. Michael nas je uvijek štitio, a sada mi štitimo njega.'

Sada je njegov brat Ralf Schumacher dao naslutiti da se njegov brat Michael možda nikada neće oporaviti od nesreće jer ništa više nije isto unatoč svim visokotehnološkim medicinskim tretmanima.

'Nedostaje mi Michael iz starih dana. Život je ponekad nepravedan. Imao je puno sreće kroz život, a onda se dogodila ova tragična nesreća koja je sve promijenila', rekao je njegov brat za Daily Mail.