NJEMAČKI SAVEZ ODLUČIO Nastavak Bundeslige odgođen najmanje do 30. travnja

Bundesliga
Arhiva/Hercegovina.info
Na sastanku članova Njemačke nogometne lige održanom u utorak putem interneta složili su se da produže odgodu Prve i Druge Bundeslige zbog epidemije koronavirusa, i to najmanje do 30. travnja. Članovi su uzeli u obzir preporuku o produženju roka koju je izvršni odbor DFL-a dao prošli tjedan.
 
"Iznad svega, i u to nema apsolutno nikakve sumnje, kao i prije, najvažnija stvar je kontrola izbijanja ovog virusa i zaštita skupina koje su izložene riziku", izjavio je u utorak šef DFL-a Christian Seifert.
 

Nova odgoda će dodatno pogoditi financijski već ugrožene klubove. Prošlog tjedna su njemački predstavnici u Ligi prvaka Borussia Dortmund, Bayern Muenchen, RB Leipzig i Bayer Leverkusen osnovali fond solidarnosti, u koji su uplatili 20 milijuna eura, kako bi pomogli ostalim klubovima Prve i Druge Bundeslige da lakše prebrode potencijalnu financijsku krizu izazvanu pandemijom bolesti COVID-19.

"Imperativ je da odigramo sezonu do kraja. Prvi razlog je sportsko poštenje, a drugi kako bismo minimalizirali nastalu financijsku štetu", izjavio je glavni operativac Bayerna Karl-Heinz Rummenigge u utorak za dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung.