NISU IMALI SREĆE Dinamo saznao svog sljedećeg protivnika

Liga prvaka
Arhiva

Nakon ispadanja Lokomotive od bečkog Rapida (0:1), Dinamo je jedini hrvatski predstavnik u kvalifikacijama Lige prvaka. Hrvatski prvak u trećem pretkolu izvukao je mađarski Ferencvaroš.

Igra se samo jedna utakmica u Budimpešti 15. ili 16. rujna. I u drugom pretkolu Dinamo je bio gost te je tek nakon penala izbacio rumunjski Cluj.

Dinamo opet na stadion na kojem je prošle sezone zabio četiri komada

Na Maksimiru su se nadali da će izvući bjeloruski Dinamo iz Bresta, klub koji je na putu do trećeg pretkola izbacio Astanu iz Sarajeva, ali su izvukli jednog od najtežih suparnika. Dinamo i Ferencvaroš su igrali i prošle godine u istoj fazi natjecanja. U Zagrebu je bilo 1:1, a u uzvratu je Dinamo odigrao jednu od najboljih utakmica sezone i slavio s 4:0.

Mađari ovog ljeta kupovali u Dinamu i Lokomotivi

Ferencvaroš je ovog ljeta doveo Uzunija iz Lokomotive za 1,8 milijuna eura, a po milijun eura je platio Baturinu upravo zagrebačkom Dinamu te Zubkova ukrajinskom Šahtaru.

Sutra će Dinamo saznati i potencijalne suparnike u play-offu za ulazak u skupine Lige prvaka. U toj fazi natjecanja igrat će se dvije utakmice, a Dinamo je nositelj te neće moći igrati sa Salzburgom, Olympiacosom i Slavijom Prag.

Ispadanjem iz kvalifikacija Lige prvaka Dinamo bi natjecanje nastavio u Europa ligi gdje su još Hajduk, Osijek, Rijeka i Lokomotiva.

Ždrijeb 3. pretkola Lige prvaka:

Ferencvaroš - Dinamo

Middtylland - Young Boys

Omonia - Crvena zvezda

Qarabag - Molde

Maccabi Tel Aviv - Dinamo Brest