Vehabija iz BiH: Cijeli svijet bit će Islamska država

Bilal Bosnić
Bilal Bosnić
Islamska država (IS) objavila je u svom propagandnom listu "Dabik" prijetnju vehabijskog vođe iz BiH Huseina Bilala Bosnića koji je nedavno uhićen u policijskoj akciji 'Damask'.
'Cijeli svijet bit će Islamska država. Naš je cilj da i Vatikan postane muslimanski', riječi su Bosnića koje su objavljene u Dabiku.

Bosnić je nedavno uhićen s još nekoliko vehabija zbog sumnje u terorizam, odnosno da su organizirali odlaske državljana BiH na strana ratišta. Iako veliki broj džihadista ratuje u Iraku i Siriji, za njima još nema potjernica iz BiH. Sud BiH provjerava ima li protiv džihadista iz BiH koji ratuju za IS u Siriji i Iraku otvorenih predmeta kako bi na osnovi toga bile raspisane tjeralice.

U Sudu kažu da protiv vehabijskog vođe Nusreta Imamovića, za kojeg policijske agencije imaju podatke da ratuje u redovima IS-a, tjeralica nije raspisana vjerojatno zato što protiv njega nije otvoren proces u Sudu.

'Provjerit ćemo je li otvoren predmet protiv njega. Pošaljite i imena ostalih osoba koje ratuju na stranim ratištima i za koje vas zanima je li i hoće li biti raspisana tjeralica pa ćemo vam odgovoriti', poručili su iz Suda.

Pravosudne institucije BiH nisu uputile Interpolu BiH nijedan zahtjev za raspisivanje tjeralice za državljanima BiH koji se nalaze na stranim ratištima iako je zakon za njihovo sankcioniranje na snazi od lipnja i iako se neki od njih nalaze na crnim listama. 

VLM