Latić: Bakir Izetbegović je konvertit i opasan tip, on kontrolira vehabije, izbor Komšića je izrežiran

Bakir Izetbegović

Amerikanci su Aliji (Izetbegoviću, op hms) prijetili da će mu stranku ( SDA) proglasiti terorističkom, izjavio je vlasnik i urednik portala Thebosniatimes Nedžad Latić.

-Ja znam kako je izabran Sulejman Tihić za predsjednika SDA. Urađeno je to pod pritiskom OHR-a i Raffi Jonsona, kazao je Latić, vjerojatno misleći na zamjenika visokog predstavnika Raffi Gregoriana, te nastavio:- To je bilo nakon 11. rujna ( teroristički napad na SAD, op hms). Aliji su prijetili da će mu stranku proglasiti terorističkom. Tad je šef OHR-a bio Austrijanac Petritsch. Alija je pitao Petritscha; može li ovaj? Može. Alija je to prihvatio da se stranka sačuva ideološki, ali Tihiću nikada nisu dali te konekcije sa Istokom, sa Saudijskom Arabijom odakle je bila njihova moć, sa Katarom, s Turskom, kazao je Latić gostujući u programu Face televizije, javlja HMS.

Latić je govorio i o ANP-u, te slučaju Pazarić, kazavši kako se ljudi koji su dozvolili vezivanje djece ne boje Boga.

Za Bakira Izetbegovića je rekao da je konvertit i opasan tip.

-On za račun Amerikanca kontrolira vehabije, zato ga i drže. Bolje je biti američki vehabija nego bosanski musliman kazao je. rekao je i kako su su izbori namješteni, kako je SDA pokrala glasove, te da je i izbor Komšića izrežiran.

https://www.youtube.com/watch?v=_CvyKgOGYFU&feature=emb_logo