FOTO  Mario Jurić: Plivanje sa svojim prijateljima za svoj klub je neopisiv osjećaj

mario jurić

Za naš portal HERCEGOVINA.info Mario govori i plivanju, svom klubu, te o svojoj plivačkoj budućnosti.

Za početak nam se predstavi?

Zovem se Mario Jurić. Imam 15 godina. Idem u drugi razred Gimnazije fra Grge Martića.

Što je na tebe utjecalo da se počneš baviti plivanjem?

Plivanje je jedan od najzdravijih sportova, cijelo tijelo je u funkciji, svaki mišić. Prvenstveno na mene su utjecali moji roditelji, a kasnije i treneri koji su mi davali podršku.

Imaš li nekoga u plivačkom svijetu tko ti je uzor?

Sigurno svaki plivač ima nekog uzora koji ga potiče na rad da jednog dana bude kao on. U mom slučaju to je Cameron van der Burgh koji je i svjetski rekorder na 100m prsno.

Je li plivanje zahtjevan sport i koliko vremena posvećuješ treniranju?

Svaki je sport zahtjevan, ali kada si predan i voliš taj sport nema problema. Treniramo svaku večer, osim nedjelje, 105 min u bazenu. Tu su također i treninzi izvan bazena poput teretane, ali ti treninzi traju nešto kraće.

Kako usklađuješ ostale obaveze s treninzima?

Iskreno nije baš lako, jer gimnazija nije laka škola, ali sve se može stići ako to želiš i ako voliš ono što radiš.

Kakvi su uopće uvjeti za treniranje plivanje u Mostaru?

Uvjeti u Mostaru nisu toliko dobri za treniranje jer nemamo zatvoreni 50-metarski bazen kao što ima npr. Sarajevo. Ipak, Mostar ima mnogo talentiranih plivača koji bez obzira na uvjete treniraju i trude se da postanu najbolji u onome što rade.

U kojim se plivačkim disciplinama najčešće natječeš?

Najbolje mi ide stil prsno. Tako da se najčešće natječem u disciplinama 50, 100, 200m prsno u kojima sam i osvajao medalje.

Možeš li nam reći koji su tvoji najveći uspjesi na natjecanjima?

Osvajanje medalja i odlična isplivana vremena na mnogim mitinzima sigurno su veliki uspjeh, ali najvećim uspjehom smatram dvostruko osvojeno srebro na zadnjem državnom natjecanju u štafeti APK Zrinjski. Plivanje sa svojim prijateljima za klub je neopisiv osjećaj, pogotovo ako izborite medalju.

Kakvi su ti planovi za budućnost što se tiče plivanja?

Planiram se nastaviti baviti plivanjem sve dok je to moguće. Nastojim plivati što više, pa kada završim gimnaziju vidjet ćemo kamo će sve to ići. Plivanje je važan čimbenik u mom životu, jer taj sport volim.

Za kraj neka poruka našim čitateljima?

Pozvao bi sve mlade da se priključe nekim sportskim aktivnostima jer tako postaju odgovorni i bolji ljudi. Tijelo postaje jače i zdravije. Plivanje je zasigurno obilježilo moj život, upoznao sam dobre ljude, sada prijatelje, te napravio veliku pomoć svome tijelu da bude čvršće i zdravije. To mogu svi samo se treba potruditi i potpuno se predati.

HERCEGOVINA.info