Hrvatske stranke šute, HVIDR-a planira prosvjede i blokade cesta

Kako smo jučer neslužbeno doznali iz HVIDR-e, niti jedna stranka do sada nije poslala svoj odgovor na adresu ove udruge, pa se može pretpostaviti kakav će biti rasplet ove situacije, piše Večernji list.

- 23. studenoga je zadnji rok do kojega su se stranke trebale očitovati o ovom pitanju. Ako ne dobijemo odgovore, mi ćemo odmah pokrenuti procedure za štrajkove i blokade prometnice. Te blokade neće biti privremene nego će trajati sve dok se naši problemi ne riješe - rekli su nam jučer u HVIDR-i.

Inače, hrvatski stradalnici već godinama traže aktivnije uključivanje hrvatskih političkih stranaka u rješavanje problema koji se odnose na ovu populaciju. Može se slobodno reći kako stranke do sada nisu pokazale previše zanimanja ni razumijevanja za ovu temu.

- Nama je jasno kako se rješava kriza vlasti, ali uvijek kada treba riješiti naše probleme rješavaju se neke druge krize. Mi više nećemo čekati nego ćemo reagirati masovnim prosvjedima i blokadama prometnica.

Možda će onda netko primijetiti da postojimo i da se naša prava svaki dan grubo krše. Oni koji nas "gaze" za to ne snose nikakvu odgovornost - zaključili su jučer sugovornici Večernjeg.