FOTO  Generali Gotovina i Markač slobodni su ljudi!!!

Ante Gotovina i Mladen Markač izložili su Obrovac, Gračac, Knin i Bekovac granatiranju koje nije bilo protuzakonito te nisu sudjelovali u zločinačkom pothvatu s ciljem uklanjanja srpskog civilnog stanovništva iz Krajine silom ili prijetnjom sile. Također nije bilo dovoljno dokaza da je u granatiranje tih gradova bilo prekomjerno. Izjavio je to predsjednik Haškog suda Theodor Meron na ročištu, piše Hrt.hr.

>>Ekskluzivno iz Den Haaga: ''Zajedno i dostojanstveno za istinu''

Također, u postupanju generala Gotovine i Markača nije postojao nikakav propust u postupanju što se tiče alternativnih oblika odgovornosti - te u smislu zapovjedne odgovornosti nije generalima izreći bilo kakvu osuđujuću presudu.

Dvojicu hrvatskih generala Antu Gotovinu i Mladena Markača Haški je sud 15. travnja 2011. proglasio krivima i osudio na kazne zatvora od 24 i 18 godina za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je cilj bio tijekom i nakon Oluje prisilno i trajno ukloniti srpsko stanovništvo s okupiranih područja u Hrvatskoj. Generala Ivana Čermaka oslobodio je odgovornosti i naložio njegovo trenutačno puštanje na slobodu.

hercegovina.info / cropix