U ožujku četvrto izdanje Mostar Run Weekenda

U ožujku četvrto izdanje Mostar Run Weekenda
Arhivska fotografija

Četvrtu godinu zaredom u Mostaru će se od 20. do 22. ožujka održati Mostar Run Weekend, a središnji događaj te manifestacije bit će Mostarski polumaraton koji svake godine u Mostar privuče nekoliko stotina polumaratonaca iz zemalja susjedstva.

Mostarski polumaraton, kojeg organizira Udruga "Kinezis", osim promocije zdravlja, sporta i društvene empatije postaje i festival druženja i pozitivne energije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Dodaju kako je važan segment cijele organizacije i humanitarna utrka u kojoj svake godine sudjeluje sve više Mostaraca.

Ove godine utrka će se odvijati u subotu, 21. ožujka, na prvi dan proljeća koji je ujedno i Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom. Cjelokupan prihod od humanitarne utrke ide mostarskoj udruzi koja okuplja djecu s Down sindromom.

Cjelokupan program trodnevne manifestacije Mostar Run Weekend, kao i program obilježavanja Dana osoba s Down sindromom u Mostaru bit će predstavljen na konferenciji za medije u utorak, 25. veljače, u Gradskoj vijećnici, s početkom u 12 sati.

O manifestaciji će govoriti gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik Udruge za Down sindrom Mostar Igor Ledić i dr. Franjo Lovrić, stoji u priopćenju.