TVOJ GLAS JE BITAN Nemojte se žaliti naredne četiri godine

TVOJ GLAS JE BITAN Nemojte se žaliti naredne četiri godine
Hercegovina.info

Mladi predstavnici kampanje #TvojGlasJeBitan okupili su se u subotu na Španjolskom trgu u Mostaru, te su pozvali Mostarce i Mostarke da izađu na predstojeće lokalne izbore, koji će se u tom gradu održati u nedjelju, 20. prosinca.

Kampanja #TvojGlasJeBitan nestranačka je kampanja koja zagovara izlaznost na izborima i radi na medijskoj i političkoj pismenosti građana širom Bosne i Hercegovine. Po uzoru na njih osnovana je i u Srbiji i Crnoj Gori.

Koordinator kampanje Nermin Topovčić istaknuo je kako ovom kampanjom žele ukazati mladima na važnost izlaska na izbore, podići im svijest o važnosti sudjelovanja u izbornom procesu te ih motivirati da daju svoj glas.

"Danas smo došli ovdje da kroz tri dana radimo s Mostarcima i Mostarkama, razgovaramo s njima i pokušamo ih motivirati da izađu na izbore i da kažu svoj glas. Na kraju krajeva izbori imaju svoje posljedice, mi imamo moć odlučivanja o kvaliteti odlučivanja života za nas i za ljude oko sebe", kazao je Topovčić.

Pritom je istaknuo kako su lokani izborni izuzetno važni zbog mnogih važnih pitanja na lokalnoj razini, kao što su pitanje omladinske politike, kulturnih, društvenih i sportskih događanja, poduzetništva, ali i pitanje smeća - koje je zaista veliki problem u gradu Mostaru.

"Izuzetno je važno da imamo predstavnike koji nas najbolje i najadekvatnije predstavljaju kako bi mogli ta pitanja rješavati", naglasio je Topovčić. Istaknuvši kako je 20. prosinca povijesni dan za Mostar, Topovčić je pozvao Mostarce i Mostarke da istraže programe i kandidate, izađu na izbore i kažu svoj glas, a onima koji to ne učine, poručio je da se ne žale u naredne četiri godine.

Također, dan uoči izbora na više lokacija u Mostaru će se održati flash mob događaji gdje će se iskoristiti posljednja prilika kako bi se stanovnici Mostara pozvali na biračka mjesta.