TVOJ GLAS JE BITAN Nemojte se žaliti naredne četiri godine

Tvoj glas je bitan 2020
Hercegovina.info

Mladi predstavnici kampanje #TvojGlasJeBitan okupili su se u subotu na Španjolskom trgu u Mostaru, te su pozvali Mostarce i Mostarke da izađu na predstojeće lokalne izbore, koji će se u tom gradu održati u nedjelju, 20. prosinca.

Kampanja #TvojGlasJeBitan nestranačka je kampanja koja zagovara izlaznost na izborima i radi na medijskoj i političkoj pismenosti građana širom Bosne i Hercegovine. Po uzoru na njih osnovana je i u Srbiji i Crnoj Gori.

Tvoj glas je bitan 2020

Koordinator kampanje Nermin Topovčić istaknuo je kako ovom kampanjom žele ukazati mladima na važnost izlaska na izbore, podići im svijest o važnosti sudjelovanja u izbornom procesu te ih motivirati da daju svoj glas.

"Danas smo došli ovdje da kroz tri dana radimo s Mostarcima i Mostarkama, razgovaramo s njima i pokušamo ih motivirati da izađu na izbore i da kažu svoj glas. Na kraju krajeva izbori imaju svoje posljedice, mi imamo moć odlučivanja o kvaliteti odlučivanja života za nas i za ljude oko sebe", kazao je Topovčić.

Tvoj glas je bitan 2020

Pritom je istaknuo kako su lokani izborni izuzetno važni zbog mnogih važnih pitanja na lokalnoj razini, kao što su pitanje omladinske politike, kulturnih, društvenih i sportskih događanja, poduzetništva, ali i pitanje smeća - koje je zaista veliki problem u gradu Mostaru.

Tvoj glas je bitan 2020

"Izuzetno je važno da imamo predstavnike koji nas najbolje i najadekvatnije predstavljaju kako bi mogli ta pitanja rješavati", naglasio je Topovčić. Istaknuvši kako je 20. prosinca povijesni dan za Mostar, Topovčić je pozvao Mostarce i Mostarke da istraže programe i kandidate, izađu na izbore i kažu svoj glas, a onima koji to ne učine, poručio je da se ne žale u naredne četiri godine.

Također, dan uoči izbora na više lokacija u Mostaru će se održati flash mob događaji gdje će se iskoristiti posljednja prilika kako bi se stanovnici Mostara pozvali na biračka mjesta.