Proširena lista zemalja za glasovanje u inozemstvu putem konzulata

Izbori
Izbori

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH je na 101. (žurnoj, korespodentnoj) sjednici održanoj 11.12. dopunilo Odluku o utvrđivanju liste zemalјa u kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet i iz kojih birači koji glasuju na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, koji će se održati 20. prosinca 2020. godine mogu dostaviti glasački materijal i putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.

Ranijom i danas dopunjenom odlukom obuhvaćeno je ukupno 17 država i to: Australija, Republika Grčka, Kanada, Republika Italija, Kralјevina Danska, Republika Poljska, Kralјevina Španjolska, Republika Slovenija, Malezija, Ruska Federacija, Mađarska, SAD, Republika Češka, Kraljevina Švedska, Republika  Finska, Kraljevina Norveška, Republika Francuska.

Biračima koji iz navedenih država glasuju putem pošte za Gradsko vijeće Grada Mostara omogućeno je da svoje glasačke pakete u posebnoj koverti putem pošte dostave na adresu pripadajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u inozemstvu koja sadrži poštanski žig zemlјe iz koje se glasuje, a da datum na poštanskom žigu bude najkasnije 20.12.2020. godine, uz napomenu da na koverti za diplomatsko konzularno predstavništvo BiH naznače: 'Glasački paket- ne otvaraj', navedeno je iz Ureda za informiranje SIP-a.