Pitali smo Kordića koliko ima uhljeba na listi, odgovorio nam da će se boriti za radna mjesta

Mario Kordić
hercegovina.info

Gradski odbor HDZ-a BiH danas je održao konferenciju za tisak putem elektroničke pošte, gdje su predstavnici medija imali priliku poslati dva pitanja predsjedniku GO Slavenu Zeljki i nositelju liste dr. Mariju Kordiću.

Naš portal poslao je dva pitanja za dr. Kordića.

1. Koliko je ljudi s liste HDZ BiH zaposleno u državnim/javnim poduzećima, i kako oni kao takvi mogu razumjeti položaj 15.317 nezaposlenih u Mostaru?

2. Što ćete učiniti po pitanju bespravne gradnje u Mostaru koja je cvjetala za Vašeg prethodnika i stranačkog kolege Bešlića, a koju je supotpisivala (za gradonačenika) i Radmila Komadina, druga na vašoj listi?.

Na prvo pitanje nismo dobili nikakav odgovor. Niti je ravnatelj i nositelj liste odgovorio koliko je državnih službenika na njegovoj listi niti kako oni mogu razumjeti nezaposlene. Odogovorio je: 

“Pitanje novih radnih mjesta je za nas prioritet. Zbog toga smo u program kao najvažnije pitanje stavili nove investicije. Nove investicije bit će pokretač gospodarstva a gospodarstvo pokretač novih radnih mjesta. Mostar mora biti mjesto gdje rade obitelji a obitelj je temelj našeg društva. Dakle, nova radna mjesta su naš program”.

Zanimljivo, imali smo na umu još jedno pitanje. "Investicije, gospodarstvo, radna mjesta, vaša je poruka s predizbornih plakata. Kako mislite da gradonačelnik Mostara, ili bilo koji gradonačelnik može otvarati radna mjesta, ako uopće nema ovlasti za to?," no skratili smo se na dva, koliko je navedeno u pozivu HDZ-a na sudjelovanju u konferenciji za tisak putem elektroničke pošte, a u pitanju je sadržano naše mišljenje o tome koliko gradonačelnik ima veze s radnim mjestima. 

Na pitanje što će učiniti po pitanju bespravne gradnje u Mostaru koja je cvjetala za njegovog stranačkog kolege Bešlića, a koju je supotpisivala (za gradonačenika) i Radmila Komadina, druga na vašoj listi odgovorio je ovako: 
Gradsko vijeće će u skladu sa odredbama Statuta koji tek treba usvojiti donositi odluke koje se tiču budućih planova gradnje kao i način rješavanja utvrđenih slučajeva bespravne gradnje”, istaknuo je, ne ponudivši ni ovdje valjan odgovor.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.